Sunday, August 26, 2012

سوپ سرخ

یه سوپ گیاهی، ساده و فوری که در کمتر از نیم ساعت آماده می شه، من این سوپ رو برای اولین بار درست کردم و بی اغراق باید بگم فکر نمی کردم اینقدر خوشمزه باشه. دستورش رو از جایی یا کسی نگرفته ام و در واقع وقتی تصمیم  گرفتم سوپ درست کنم با یه نگاه اجمالی به سبزیجات موجود داخل یخچال تصمیم گرفتم سوپی به سرخی مخمل درست کنم :)

قطعاً سوپ های مشابهی که با لبو یا به قولی چغندر تهیه بشه زیاده مثلا ما اصفهانی ها سوپی داریم به نام سوپ سرکه چغندر که فقط با لبوی رنده شده و سرکه و احیاناً مقدار کمی آرد برای غلظت سوپ تهیه می شه. مادر من گاهی این سوپ رو به یاد مادربزرگ مرحومم درست می کنه و گرچه من بیشتر از یکی دوبار اون رو امتحان نکرده ام، ولی ترکیب لبو و ترشی سرکه، طعم مطبوعی به این سوپ می ده و خصوصاً کسایی که به غذاهای ترش علاقمندند این سوپ رو می پسندند.
من برای درست کردن این سوپ از سبزیجاتی که در زیر اسم برده ام استفاده کردم و تقریباً مواد رو به یک اندازه برداشتم.
مواد لازم:
لبو یا چغندر ٢ عدد متوسط
هویج ٢ عدد متوسط
سیب زمینی ٢ عدد متوسط
قارچ متوسط ٤ تا ٣ عدد
جعفری خرد شده ٣ قاشق غذاخوری
جو پرک نصف پیمانه
استوک سبزیجات ٢ عدد
آب ٢ عدد لیموترش
کره یا مارگارین ١ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل در صورت نیاز
طرز تهیه:
ابتدا آب رو جوش آورده، استوک سبزیجات رو اضافه کرده وقتی دوباره شروع به جوشیدن کرد سبزیجاتمون رو با توجه به زمان مورد نیاز برای پخت اضافه می کنیم.
 اواخر پخت جو پرک و آب لیمو رو اضافه می کنیم، چون استوک ها معمولاً طعم دار و اسپایسی هستن کمی از سوپ رو می چشیم و در صورت نیاز نمک و فلفل می زنیم. در آخر کره را اضافه کرده زیر شعله گاز رو خاموش می کنیم.
گیاهخواران وگان عزیز می تونن به جای کره از مارگارین استفاده کنن.
سوپ ما آماده است.
*
*
نوش جان :)


32 comments:

  1. وای لاله جون معلومه که عالی شده عزیزم دستت درد نکنه
    منم یه بار شانسکی یه چغندر داشتیم تو یخچال ریختم تو اش شد قرمز :)
    اما خوشمزه شده بود

    اینم معلومه که خیلی عالیه

    ReplyDelete
    Replies
    1. اره عزیزم گاهی وقتا این ابتکارات خوب جواب می ده
      :) منم با اینکه خیلی اهل لبو و چغندر نیستم ولی این سوپ رو دوست داشتم

      Delete
  2. خیلی عالیه لاله جون..بسیار خوشرنگ شده و ترکیبات خوبیه...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)ممنونم هانیه جون

      Delete
  3. چقدر قيلفه اش خوبه،،، حتما درست ميكنم ممنون،،،

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ممنونم ففر جان...امیدوارم خوشت بیاد

      Delete
  4. این اینقدر خوش رنگ بود که منو به هوس انداخت و درست کردم عالی‌ بود، فقط بجای سیب زمینی‌ از سیب زمینی‌ شیرین استفاده کردم و عالی‌ شد. دست گلت درد نکنه.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) نوش جونت مریم جون
      *** خوشحالم که خوشت اومده

      Delete
  5. وای چه خوشگل و هیجان انگیز شده. البته الان تو ایران لبو پیدا نمی شه ولی خیلی باحاله. امیدوارم زودتر بیاد تو بازار و بخرم و درست کنم. اون چیزی هم که مامانت درست می کرده خیلی خوب بود. اگه فکر کردی حوصله اش هست یه روز بذار. من تا حالا نه این ( که البته اختراع توست و حق دارم) و نه اون یکی ( چون اصفهانی نیستم!!!!!!!!) رو نخوردم. اما مطمئنم خیلی خوب باید باشه. مرسی عزیزم. بوس فراوان

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم شادی جووون
      باشه عزیزم حتماً ... ولی به قول تو باید بذارم فصل لبو که اگه تو ایران کسی خواست
      *** اون رو درست کنه بتونه

      Delete
  6. پیغامم رسید آیا؟؟؟؟؟ کلی نوشته بودم!!!!!

    ReplyDelete
  7. چه سوپ خوشرنگ و زیبایی شده لاله جان
    بسیار مناسب والتین :))
    مرسی

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** مرسی گیلدا جووووون

      :))))) اره منم خودم همین حس و داشتم ولی از بس عجولم حوصله ام نشد تا ولنتاین صبر کنم

      Delete
  8. ببخشید استوک سبزیجات چیه؟ جایگزین هم داره؟

    ReplyDelete
  9. سمیه جان استوک همون پودرهای فشرده گوشت, مرغ و سبزیجات است که تو ایران اگه درست
    بگم به اسم گالینا بلانکا معروف است و برای جایگزین استوک گوشت و مرغ می تونی از همون اب
    *** مرغ و گوشت استفاده کنی
    من تو این سوپ از استوک سبزیجات یا پودر فشرده سبزیجات بیشتر به خاطر طعم دهنده ها و ادویه هایی که داره استفاده کردم شما اگه نخواستی می تونی استفاده نکنی و به جاش
    :)سوپت رو مثل بقیه سوپ ها با ادویه و نمک و فلفل مزه دار کنی

    ReplyDelete
  10. Laleh jan myshe az sib zamini va gharch estefade nakard,, mammnu

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) اره عزیزم تو اشپزی نشد نداریم

      اینجا بیشتر لبو اونم برای رنگ سوپ مهم است بنابراین می تونی هر سبزیجاتی دوست داشتی ازش
      **** :)) کم و هر چی دوست داشتی بهش اضافه کنی

      Delete
  11. Bebakhshid in Che sabzi hast ke rikhtid

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))))) جونم به این دقـــــــت
      نمی دونم چرا فراموش کرده ام بنویسم
      عزیزم این جعفری خرد کرده است که حدودا سه قاشق برای این مقدار مواد کافی است
      مرسی از یاداوریت
      *** :) الان اضافه می کنم

      Delete
  12. سوپش شیرین میشه یعنی؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. نه مريم جون اصلا اتفاقا بخاطر ابليمو يه عطر ليموي خيلي خوبي هم داره
      البته لبوي من شيرين نبود

      Delete
  13. lale jooon bayad labo ra aval pokht bad be soup ezafe kard ya napokhte ham meshe in karo kard

    ReplyDelete
    Replies
    1. نه آزاده جون من خودمم از چغندر خام استفاده كردم و چون نسبتا ريز خردشون كرديم زمان زيادي هم براي پخت لازم نداره

      Delete
  14. سلام لاله جون خیلی خوشحالم که با شما آشنا شدم و از غذاهای خوب و لذیذتون استفاده میکنم امیدوارم همیشه موفق باشید

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم
      منم از پيدا كردن دوستان خوبي مثل شما خيلي خوشحالم
      ممنونم از محبتتون
      ***

      Delete
  15. سلام.خدا قوت.کارتون عالیه .موفق و شاد و پیروز باشید

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزيز، ببخشيد اگه كامنتتون رو با تاخير جواب مي دم
      ممنونم از لطفتون
      *** شما هم هميشه شاد باشيد

      Delete
  16. سلام لاله جون
    از آشناییتون خیلی خوشبختم
    باید بگم کارتون فوق العادست
    ممنون از لطفتون
    شاد و موفق باشید

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست ناشناسم
      منم از آشنايي با شما و اينكه از كارهاي من خوشتون اومده خوشحالم
      اميدوارم باز هم اينجا ببينمتون
      *** و ممنون

      Delete
  17. مرسی
    منم درست کردم ، البته من آخرش ریختمش تو میکسر ، میکس کردم
    هم خوشمزه بود هم خوشرنگ هم مقوی
    اتفاقا تو سایت خودمم گذاشتم

    ReplyDelete
    Replies
    1. نوش جونتون عزيزم
      خوشحال مي شدم اگه آدرس سايتتون رو مي ذاشتيد تا از مطالبتون استفاده كنيم

      Delete