Saturday, February 23, 2013

لقمه های فانتزی ژامبون

این لقمه های ژامبون علاوه بر اینکه یه پیش غذای شیک برای مهمانی های مجلسی است می تونه به عنوان یه شام سبک هم مطرح باشه. در عین حال که بخاطر استفاده از شیر و ماست در خمیر اون, خمیر بسیار لطیفی خواهید داشت که هم از طعمش لذت می برین هم از کار کردن با اون.
مواد لازم:
آرد نان ٦٠٠ گرم
نمک ٢ قاشق چای خوری
بکینگ پودر ١ قاشق چای خوری
مایه خمیر فوری یک بسته ١٠ گرمی یا ١ قاشق غذاخوری پر
ماست نسبتاً سفت یا چکیده ١/٢ پیمانه
روغن ١/٢ پیمانه
تخم مرغ ١ عدد
شیر گرم ١ پیمانه سرخالی
ژامبون بوقلمون یا گوشت
تخم مرغ برای روی نون ١ عدد
کنجد یا پودر خرفه مقداری
(لطفاً برای واضح تر دیدن عکس های مراحل کار بر روی اونها کلیک کنید)
طرز تهیه:
حدوداً یک پیمانه از آرد رو که قبلاً الک کرده ایم، کنار گذاشته و مابقی اون رو داخل کاسه ای می ریزیم. نمک، بکینگ پودر و مایه خمیر رو اضافه کرده و مواد رو با هم مخلوط می کنیم.
 حالا تخم مرغ، روغن و ماست رو به مواد خشک اضافه کرده و با دست ورز می دیم تا خمیر مثل خرده های نون بشه.
 نهایتاً شیر رو که باید نسبتاً گرم باشه اضافه می کنیم و مواد رو با هم مخلوط می کنیم، احتمالا خمیر در این مرحله به دست می چسبه پس مابقی آرد رو کم کم یا قاشق قاشق اضافه می کنیم مواد رو مخلوط می کنیم و اگه همچنان چسبنده بود مقدار بیشتری آرد اضافه می کنیم تا وقتی که خمیر لطیفی به دست بیاد. (ممکن است به همه آرد احتیاج پیدا نکنین پس فقط تا جایی آرد اضافه کنین که خمیرتون لطیف بشه و دیواره های کاسه در اثر ورز دادن, مثل تصویر زیر تمیز بشه) حالا روی خمیر رو با حوله مرطوب می پوشونیم و در دمای آشپزخانه می گذاریم تا مطابق شکل حجمش دو برابر بشه.
وقتی خمیر ور اومد با فشار دست هوای موجود در اون رو خالی می کنیم و روی سطحی که آرد پاشیده ایم باز می کنیم. ضمن اینکه با یه قالب مناسب یا لیوان ژامبون هامون رو قالب می زنیم تا دقیقاً هم اندازه خمیر بشن.
 خمیر رو قالب می زنیم. برای هر نون به دو خمیر احتیاج داریم. یک لایه ژامبون مابین دو لایه خمیر قرار می دیم.
این خمیر به قدری لطیفه که به راحتی روی ژامبون می شینه اما اگه احیاناً لبه های اون موقع برداشتن ناصاف شد با دست آردی روی اون رو به آرومی ماساژ می دیم تا صاف بشه.
 حالا با یه کاردک خمیر رو از چهار طرف، برش می دیم بطوریکه برشها هم دیگه رو قطع نکنن و مرکز خمیر سالم بمونه. بعد بین هر برش یه برش دیگه هم می دیم که جمعاً می شه ٨ مثلث.
 حالا طبق تصویر یک برش رو به راست خم می کنیم و یکی رو به چپ تا همه برشها شکل بگیرن.
 بعد نونها رو داخل سینی فر که کاغذ انداخته ایم می گذاریم روش رو با برس تخم مرغ می مالیم و کنجد یا پودر خرفه می پاشیم و در فری که قبلاً با حرارت ١٨٠ درجه سانتی گراد گرم کرده ایم، به مدت ٢٠ تا ١٥ دقیقه می پزیم.
نکته:
* تنهایی نکته ای که می مونه اینه که از ژامبونی استفاده کنین که رنگ قرمز یا صورتی تند داشته باشه و وقتی لای خمیر قرار می گیره به خوبی خودش رو نشون بده.
و نهایتاً به همین سادگی نونهای ژامبون مجلسی ما آماده اند.
*به بافت خمیر دقت کنین که چقدر خوب و سبک به نظر می رسه*
نوش جان :))

59 comments:

  1. وا قعا هم فانتزی ، فانتزی و گوگولی ، عاشقشون شدم رفت پی کارش :))) خسته نباشی ...

    ReplyDelete
  2. اخی این گوگولیارووووووو چقدر بانمک شدن
    دستت درد نکنه

    ReplyDelete
  3. چقدر عالیه لاله...این شکل نون رو عکسش رو زیاد دیده بودم ولی تجربه نکردم راستش..تو مثل همیشه با ظرافت و زیبایی کار کردی..دسسسسسسسسست گلت درد نکنه عزییییز هنرمندم
    حالا دو تاشو بهم می دی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. آره هاني جون منم خيلي وقته مي خواستم درست كنم ولي مثه خيلي از دستوراي ديگه، همه اش امروز فردا مي شد، تا بالاخره از خجالتش در اومدم
      :)))) حالا تو اول بگو چرا دو تا؟؟

      Delete
  4. وای چقدر اینا خوشگلن . با ابن مواد چندتا نون ژامبون درست میشه؟
    خسته نباشی لاله جون مثل همیشه عالی. الان دارم واسه ناهار پیتزا درست می کنم با دستور خمیر پیتزای شما .امیدوارم اینم مثل دستورای دیگه که استفاده کردم وعالی بودن ،خوب دربیاد .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم زهره جان
      اميدوارم از پيتزا خوشتون بياد و خوشحال مي شم خبرش رو بهم بدين
      در مورد اين نونها، راستش همه خمير رو درست نكردم ولي فك مي كنم حدوداً ٢٥ - ٢٠ تا نون داشته باشيم

      Delete
  5. لاله جون چه خوشگل وشيك شده! من خيلي وقتا پيش يه چيزي تو اين مايه ها درست كرده بودم ولي ديگه همت نكردم! ... مال تو البته خيلي بهتر شده! همه قيافه اش، هم رنگ و روش! و صد البته طعمش كه مطمئنم محشره

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم عزیزم
      *** نه مطمئنم مال خودتم خیلی عالی بوده شبو جون

      Delete
  6. لاله جووون به به دستت درد نکنه خیلی ناز و خوشگلن.بچه های من عاشق غذاهای لقمه ای و نانی هستند. در کل غذاهایی که آش رو با جاش بخوری. مثل تمام کارهات بیست.

    ReplyDelete
    Replies

    1. مرسی نسرین جان
      آره بامداد که واقعاً ذوق کرده بود

      ولی نسرین جان نمی دونم چرا پستهایی که شما برای من می ذاری اسپم می شه الان دیدمش

      :* به هر حال ببخشید
      *** و بازم ممنونم ازت

      Delete
  7. چقدر جالب شده ،اگه نخواهيم از محصولاتي مثل ژامبون استفاده كنيم چه چيزي براي جايگزين پيشنهاد مي كنيد ممنون

    ReplyDelete
    Replies
    1. راستش عارفه جون این سوالی است که خود منم بهش فکر کردم ولی متاسفانه چیزی به ذهنم نرسید چون برای خوب فرم گرفتن خمیر به یه لایه منسجم و انعطاف پذیر مثل ژامبون احتیاج داریم که ضمن داشتن این ویژگی ها وقتی حرارت می بینه از سایزش کم نشه حالتی که در گوشت بوجود میاد
      اینه که نهایتا جوابی نگرفتم و با همین ژامبون درستش کردم

      Delete
  8. اینا محشرن لاله جون بدون همزن میشه درست کرد؟ متاسفانه همزنم خراب شده.......میخوام فوری درستش کنم

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم اکرم جان
      بله اگه به عکس های مراحل کار دقت کنین متوجه می شین من خودمم از همزن استفاده نکردم
      *** امیدوارم خوشتون بیاد و خوشحال می شم اگه درست کردین نظرتون رو بدونم

      Delete
  9. سلام عزیزم. مثل همیشه کارات تک و زیباست. از دیدن کار رویال آیسینگ هم خیلی لذت بردم اینترنتم قطع بود تازه دیدمش خیلی کامل توضیح دادی مثل همیشه. خیلی خیلی قشنگ شد ممنون که آموزش دادی یه ماچ گنده
    ببینم با این فر ایرونی میتونم یه بیسکویت خوب درآرم ازش
    آزیتا

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام آزيتا جان
      *** ممنونم از محبتت عزيزم
      مطمئن باش خوب مي شه، شيريني بد قلقي نيست
      با اينحال اميدوارم خوشت بياد و خوشحال مي شم تونستي نتيجه ش رو بهم بگي
      منم مي بوسمت

      Delete
  10. لاله جون اینها خیلی قشنگ شدند ، به خصوص ترکیب رنگش
    اخ که بچهها چه کیفی میکنند از این فر فرها بخورند :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) آره گیلدا جون بامداد من که کلی ذوق کرده بود

      Delete
  11. یعنی‌ خیلی‌ خیلی‌ فانتزی شدن و گوگولی . نوش جون بامداد جون .

    ReplyDelete
  12. واااااااااای لاله جون اینا چه خوشگلن.خیـــــــــــــــــــلی نــــــــــــــــاز شدن.میگم لازم نیس مایع خمیر رو مثل بقیه خمیرهابا آب و کمی شکر مخلوط کنیم؟

    ReplyDelete
    Replies

    1. *** ممنونم نیلوفر جان
      نه عزیزم البته به شرط اینکه از مایه خمیر فوری استفاده کنیم
      :) الان بالا هم اضافه می کنم
      مرسی از یاد آوریت

      Delete
  13. لاله جان سلام
    چند روزه که وبلاگتو پیدا کردمو تا بیکار میشدم میومدم مطالبتو میخوندم.یه حسی داشتم دیدم آفریقا زندگی می کنین چون خواهرم آفریقا زندگی میکنه.خلاصه حیفم اومد که بهتون نگم که خیلی باسلیقه اید و هنرمند.چند تا از رسپی هاتونو نشون کردم که بزودی درست کنم.:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز

      خیلی خوش اومدین و ممنونم از لطفتون
      ♥ راستش خیلی خوب متوجه حستون می شم ... و امیدوارم به زودی خواهرتون رو ببینین
      ضمن اینکه امیدوارم از هر کدوم از دستورهای غذایی که استفاده کردین لذت ببرین
      *** بازم ممنونم از پیامتون

      Delete
  14. ممنونمممم ایشالا به زودی شما هم خانوادتونو ببینین.راستی من مث بیسوادا نتونستم اسممو ثبت کنم.:)))) من فاطمه ام و باز هم خوشحالم که پیداتون کردم

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی فاطمه جان خیلی لطف دارین
      این حرف و نزنین :) من مراحل کار رو براتون می نویسم تا دفعه دیگه راحت تر بتونین اسمتون و وارد کنین
      وقتی مسیجتون رو نوشتین روی
      reply as
      کلیک کنین چند تا گزینه براتون باز می کنه که از بین اونها
      Name/URL
      رو باید انتخاب کنین و جلو قسمت
      Name
      اسمتون رو وارد کنین و در نهایت
      continue
      رو بزنین

      خوشحال می شم اگه سوالی داشتید و بتونم راهنمایی کنم
      بازم ممنون

      Delete
  15. آخ جون تونستم.واقعا مرسیییی.:))))

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. اميدوارم اگه درست كردينم خوشتون بياد
      ***

      Delete
  17. احسنت خانمی بسیار هنرمندانه بود امیدوارم موفق و موید باشی

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم از لطفتون دوست عزیز
      *** شما هم

      Delete
  18. لاله جان من میخوام این لقمه ها رو فردا درست کنم ولی مایه خمیر فوری پیدا نکردم، می شه بگی با مایه خمیر معمولی چطور میشه اینو درست کرد؟
    ممنون میشم :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سارا جان ببخشید بابت تاخیرم در جوابتون
      می توونین 1/3 از مقدار شیر ولرم رو با یک قاشق چایخوری شکر و خمیر مایه عمل بیارین و بعد از اینکه مواد خشک رو با هم مخلوط کردین همراه تخم مرغ و روغن و ماست به مواد اضافه کنید و باقی رو طبق ادامه دستور انجام بدین
      امیدوارم خوشتون بیاد

      Delete
    2. سلام عزیزم مرسی چقدر دستور غذاها را دوست دارم یعنی من هم می توانم شیرینی درست کنم

      Delete
    3. سلام دوست عزيز، ممنونم از لطفتون
      چرا که نه منم از صفر شروع کرده ام
      :)

      Delete
  19. Laleh jun kheyli khshgele va idee kheyli khubiye dastet dard nakoneh khanumi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم هما جون و خیلی خوشحالم که دوست داشتین

      Delete
  20. salam man emshab avalin bar bood ke page shoma radidam,kheili khosham oomade hatman estefade mikonam

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزيزم، خيلي خوش اومدين، اميدوارم از هر دستور غذايي كه استفده كردين خوشتون بياد

      Delete
  21. man kheili az dastoorate ghazaitoon khosham oomadeh, hatman estefade mikonam

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام لاله جون دست گلت درد نکنه خیلی خوشگل و شیک شدن

      Delete
    2. سلام منير جون
      ممنونم از لطفت عزيزم، انشالله درست كني و ازش لذت ببرين

      Delete
  22. سلام لاله عزيز
    اينا خيلي با مزه و قشنگن. يه سوال، اگه خمير نون آماده بگيريم كه وقت كمتري ببره مشكلي پيش مياد؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سمیرا جان
      عزیزم این خمیر حسنش به این است که پف نمی کنه و بخوبی لایه ها رو نشون می ده
      :) مطمئن نیستم خمیر اماده نون هم همین ویژگی رو داشته باشه ... باید امتحان کرد

      Delete
  23. سلام لاله جون ممنون از این دستورخیلی جالبتون.پسر من عاشقش شده.

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام نیره جان
      ممنونم عزیزم
      **** الهی ... از حالا نوش جون گل پسرتون

      Delete
  24. سلام لاله جون دستت درد نکنه عزیزم.خیلی خوبه

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام فرشته جان ممنونم عزیزم
      از حالا نوش جونتون

      Delete
  25. سلام لاله جون دستت درد نکنه عزیزم.خیلی خوبه

    ReplyDelete
  26. سلام لاله جونم.دستت درد نکنه.به نظر خیلی خوب میاد.فقط اینکه من فر ندارم.با مایکروفر چطور باید درست کرد؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام فرشته جان
      راستش من تجربه چندانی در مورد کار با مایکروویو ندارم و بیشتر برای گرم کردن ازش استفاده می کنم
      اینه که نمی تونم درست راهنمایی تون کنم

      Delete
  27. سلام لاله جون
    چند وقت پیش بطور اتفاقی با وبلاگت اشنا شدم
    هفته پیش لقمه های فانتزی که دستورش داده بوده درست کردم
    فوق العاد شده بود
    مرسی از زحمتی که میکیشی برای به تصویر کشیدن و اشتراک گذاشتن هنرت

    ReplyDelete