Friday, June 15, 2012

پیاز داغ کریسپی

یکی از مهمترین چاشنی های مورد استفاده در غذاهای ایرانی پیازداغ است که علاوه برتائیر بر طعم غذا, ظاهر غذا رو هم زیبا می کنه. ولی مهم اینه که چطور پیاز داغمون و درست کنیم؟ یه راه خیلی ساده برای درست کردن پیازداغ که خیلی ها از همین روش استفاده می کنن اینه که پیاز و خرد یا خلال کرده و داخل روغن سرخ کنیم. ولی با یه سری تغییرات جزئی که قطعاً خیلی ها هم اون و به کار می برن می تونیم یه پیاز داغ طلائی و برشته داشته باشیم که در عین طعم و عطر خوب ظاهر بسیار زیبایی هم به غذای ما بده.
روش کار:
ابتدا پیاز یا پیازهامون و به هر تعدادی که هست شسته و خیلی باریک خلال می کنیم. و به مدت ٢٠ - ١٠ دقیقه داخل آب یخ می گذاریم تا پیاز ها خوب شکوفا بشن.
 حالا پیازها رو با سبزی خشک کن یا دستمال آشپزخونه خشک می کنیم تا تمام رطوبتش گرفته شه.
 اگه روی عکس زیر کلیک کنین و به اولین تصویر دقت کنین متوجه ترد و شکننده بودن پیازها می شین.
حالا به مقدار کم از پیازها داخل ماهیتابه می ریزیم و روی حرارت متوسط اونا رو سرخ می کنیم. اینکه ماهیتابه را با پیاز پر نکنیم و اجازه بدیم پیازها داخل ماهیتابه شناور باشه خیلی مهمه، چون اگه ماهیتابه رو با پیاز پر کنیم باعث می شه پیازها به جای سرخ شدن، پخته بشن.
از زمانی که روغنمون داغ می شه و پیازها سبک می شن و رو می افتن دیگه باید کاملاً مراقب باشیم. چون سرعت سرخ شدن پیاز از این لحظه به بعد چند برابر قبل می شه. و شاید برای شما هم پیش اومده باشه که با یه لحظه غفلت پیاز داغتون که تا لحظه ای پیش هنوز تغییر رنگم نداده بوده بسوزه. بنابراین وقتی پیازها تقریباً به حد آخرین عکس از تصویر بالا رسید اونا رو از داخل ماهیتابه دربیارین. یعنی دقیقاً زمانی که حس می کنین هنوز یکی دو دقیقه دیگه مونده تا همه ی پیازها طلائی بشن، چون همون چند ثانیه ای که دارین پیاز ها رو در میارین برای طلائی شدنشون کافیه و اگه دیرتر از این عمل کنین پیازتون دیگه طلائی نمی شه و رنگش تیره یا قهوه ای می شه.
شاید سوال کنین چرا باید پیازها رو داخل آب یخ بریزیم؟ کسائی که به سبزی آرائی واردند, می دونن قرار دادن هر نوع سبزیجات داخل آب یخ باعث می شه سبزیجات شکوفا شده و حالت بسیار تردی به خودش بگیره. این نکته در مورد پیاز هم صادق است و با این کار پیازها مون ترد و شکننده می شن.
علاوه بر اون قرار دادن پیاز در آب باعث می شه تندی و بوی پیاز گرفته بشه چون مایع سفید رنگی که داخل بافت پیاز است و باعث می شه چشم بسوزه در اثر شستن از اون خارج می شه و پیاز خوش عطرتری خواهیم داشت.
این قضیه برای مصرف پیاز خام, همراه غذا یا در مصرف انواع سالاد هم صدق می کنه، یعنی کسایی که به تندی یا بوی پیاز حساسند با این روش بهتر می تونن اون و مورد استفاده قرار بدن.

امیدوارم این تجربه برای شما هم مفید واقع بشه.

21 comments:

  1. aliye Laleh jun merciiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** خواهش می کنم هما جووون

      Delete
  2. مرسی عالی بود.من از لینک کشک بادمجون اومدم اینجا تزئین کشک بادمجونت حرف نداشت عالی بود عالی این پیاز داغت هم که آخره هنره آفرین بهت واقعن

    ReplyDelete
    Replies
    1. **** مرسی دوستم لطف داری

      Delete
  3. daste goleton dard nakone mamnoonam<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ممنون از شما دوست عزیز

      Delete
  4. kheeeili bahal bood,merci :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) خواهش می کنم الهه جان

      Delete
  5. mamnon laleh aziz hesabi estefade kardam .rozhai khoahi dashte bashi

    ReplyDelete
    Replies
    1. خیلی خوشحالم از این بابت دوست خوبم
      *** شمام همینطور

      Delete
  6. ممنون از دستور فوق العاده تون. من الان درست کردم و کلی هیجان زده شدم که اینقدر خوب در اومد!!
    من البته سیر هم اواسط کار اضافه کردم و باهم سرخ شدن. خیلی خوشرنگ و ترد.
    مرسی بازم :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش مي كنم تارا جان
      *** خيلي خوشحالم خوشت اومده عزيزم

      Delete
  7. سلام
    کاراتون خیلی خیلی خیلی زیباست.موفق باشید

    ReplyDelete
    Replies

    1. *** سلام و ممنونم دوست عزیز از لطفتون

      Delete
    2. جالب.آموزنده و واقعا زیبا..موفق باشید

      Delete
  8. جالب.آموزنده و واقعا زیبا..موفق باشید

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم جناب كيوان
      *** شما هم موفق باشيد

      Delete
  9. mersi karetoon aalie.az alman

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم
      خيلي لطف داريد

      Delete
  10. سلام و خسته نباشید
    از دستورهای فوق العاده ای که گذاشتید بسیار متشکرم

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام دوست عزیز
      ممنونم ازتون محبت دارید

      Delete