Tuesday, August 07, 2012

تبدیل مقیاس های اندازه گیری


از اونجا که بعضی از دوستان در مورد تبدیل اندازه گیری ها سوال می کنن، این پست رو به این موضوع اختصاص دادم که امیدوارم به دردتون بخوره. :)
تبدیل پیمانه به گرم
شکر دانه ریز
١/٨ پیمانه = ٣٠ گرم
١/٤ پیمانه = ٥٥ گرم
١/٣ پیمانه = ٧٥ گرم
٣/٨ پیمانه = ٨٥ گرم
١/٢ پیمانه = ١١٥ گرم
٥/٨ پیمانه = ١٤٠ گرم
٢/٣ پیمانه = ١٥٠ گرم
٣/٤ پیمانه = ١٧٠ گرم
٧/٨ پیمانه = ٢٠٠ گرم
١ پیمانه = ٢٢٥ گرم

کره یا مارگارین
١/٨ پیمانه = ٣٠ گرم
١/٤ پیمانه = ٥٥ گرم
١/٣ پیمانه = ٧٥ گرم
٣/٨ پیمانه = ٨٥ گرم
١/٢ پیمانه = ١١٥ گرم
٥/٨ پیمانه = ١٤٠ گرم
٢/٣ پیمانه = ١٥٠ گرم
٣/٤ پیمانه = ١٧٠ گرم
٧/٨ پیمانه = ١٧٥ گرم
١ پیمانه = ٢٠٠ گرم

پودر کاکائو
١/٨ پیمانه = ١٥ گرم
١/٤ پیمانه = ٣٠ گرم
١/٣ پیمانه = ٤٠ گرم
٣/٨ پیمانه = ٤٥ گرم
١/٢ پیمانه = ٦٠ گرم
٥/٨ پیمانه = ٧٠ گرم
٢/٣ پیمانه = ٧٥ گرم
٣/٤ پیمانه = ٨٥ گرم
٧/٨ پیمانه = ١٠٠ گرم
١ پیمانه = ١٢٥ گرم

آرد کیک
١/٨ پیمانه = ١٠ گرم
١/٤ پیمانه = ٢٠ گرم
١/٣ پیمانه = ٢٥ گرم
٣/٨ پیمانه = ٣٠ گرم
١/٢ پیمانه = ٥٠ گرم
٥/٨ پیمانه = ٦٠ گرم
٢/٣ پیمانه = ٦٥ گرم
٣/٤ پیمانه = ٧٠ گرم
٧/٨ پیمانه = ٨٥ گرم
١ پیمانه = ٩٥ گرم

پرک بادام
١/٨ پیمانه = ١٠ گرم
١/٤ پیمانه = ٢٠ گرم
١/٣ پیمانه = ٢٥ گرم
٣/٨ پیمانه = ٣٠ گرم
١/٢ پیمانه = ٤٠ گرم
٥/٨ پیمانه = ٥٠ گرم
٢/٣ پیمانه = ٥٥ گرم
٣/٤ پیمانه = ٦٠ گرم
٧/٨ پیمانه = ٧٠ گرم
١ پیمانه = ٨٠ گرم

پودر بادام
١/٨ پیمانه = ٢٥ گرم
١/٤ پیمانه = ٥٠ گرم
١/٣ پیمانه = ٦٥ گرم
٣/٨ پیمانه = ٧٥ گرم
١/٢ پیمانه = ١٠٠ گرم
٥/٨ پیمانه = ١٢٥ گرم
٢/٣ پیمانه = ١٣٥ گرم
٣/٤ پیمانه = ١٥٠ گرم
٧/٨ پیمانه = ١٧٥ گرم
١ پیمانه = ٢٠٠ گرم

پرک نارگیل
١/٨ پیمانه = ١٠ گرم
١/٤ پیمانه =  ٢٠ گرم
١/٣ پیمانه = ٢٥ گرم
٣/٨ پیمانه =٣٠ گرم
١/٢ پیمانه = ٤٠ گرم
٥/٨ پیمانه = ٤٥ گرم
٢/٣ پیمانه =٥٠ گرم
٣/٤ پیمانه =٦٠ گرم
٧/٨ پیمانه = ٦٥ گرم
١ پیمانه = ٧٥ گرم

 پودر نارگیل
١/٨ پیمانه = ١٠ گرم
١/٤ پیمانه = ٢٥ گرم
١/٣ پیمانه = ٣٥ گرم
٣/٨ پیمانه =٤٠ گرم
١/٢ پیمانه = ٥٠ گرم
٥/٨ پیمانه = ٦٠ گرم
٢/٣ پیمانه = ٦٥ گرم
٣/٤ پیمانه = ٧٥ گرم
٧/٨ پیمانه = ٨٥ گرم
١ پیمانه = ١٠٠ گرم

 شکر معمولی 
١/٨ پیمانه = ٣٠ گرم
١/٤ پیمانه = ٥٥ گرم
١/٣ پیمانه = ٧٥ گرم
٣/٨ پیمانه = ٨٥ گرم
١/٢ پیمانه = ١١٥ گرم
٥/٨ پیمانه = ١٤٠ گرم
٢/٣ پیمانه = ١٥٠ گرم
٣/٤ پیمانه = ١٧٠ گرم
٧/٨ پیمانه = ٢٠٠ گرم
١ پیمانه = ٢٢٥ گرم

شکر قهوه ای
١/٨ پیمانه = ٢٥ گرم
١/٤ پیمانه = ٥٠ گرم
١/٣ پیمانه = ٦٥ گرم
٣/٨ پیمانه = ٧٥ گرم
١/٢ پیمانه = ١٠٠ گرم
٥/٨ پیمانه = ١٢٥ گرم
٢/٣ پیمانه = ١٣٥ گرم
٣/٤ پیمانه = ١٥٠ گرم
٧/٨ پیمانه ١٧٥ گرم
١ پیمانه = ٢٠٠ گرم


تبدیل پوند به گرم
١ پوند = ٤٥٣.٥ گرم 
١.١ پوند = ٤٩٨.٢ گرم. حدوداً ٥٠٠ گرم یا ٠.٥ کیلوگرم
٢.٢ پوند = ٩٩٧.٩ گرم حدوداً ١٠٠٠ گرم یا ١ کیلوگرم




شماره ١: جدول اندازه گیری آردها و دیگر مواد خشک

1 cup unbleached all-purpose flour= 4.5 ounces= 130 grams
1 cup bleached all-purpose flour= 4.25 ounces= 120 grams
1 cup cake flour= 4 ounces= 110 grams
1 cup oats, old fashioned= 2.5 ounces= 74 grams
1 cup oats, quick cooking= 3 ounces= 83 grams
1 cup unsweetened cocoa= 3.25 ounces= 92 grams
1 cup granulated sugar= 7 ounces= 200 grams



 شماره ٢: جدول اندازه گیری شکرها و شربت ها
1 cup confectioners' sugar= 4 ounces= 115 grams
1 cup light brown sugar= 7.8 ounces= 220 grams
1 cup dark brown sugar= 8.4 ounces= 240 grams
1 cup molasses= 11.25 ounces= 322 grams
1 cup corn syrup= 11.5 ounces= 328 grams
1 cup honey= 11.75 ounces= 335 grams



شماره ٣: جدول اندازه گیری انواع روغن و کره
1 cup butter= 8 ounces= 228 grams
1 cup vegetable shortening= 6.75 ounces= 190 grams
1 cup vegetable oil= 7.5 ounces= 215 grams
1 cup peanut butter, smooth= 9.25 ounces= 266 grams



جدول تغییر دمای فر براساس فارنهایت، سانتی گراد و فرهای برقی
275 F= 140 C= Gas Mark 1
300 F= 150 C= Gas Mark 2
325 F= 160 C= Gas Mark 3
350 F= 180 C= Gas Mark 4
375 F= 190 C= Gas Mark 5
400 F= 200 C= Gas Mark 6
425 F= 220 C= Gas Mark 7
450 F= 230 C= Gas Mark 8
475 F= 250 C= Gas Mark 9

جدول معادل اندازه ها
1 1/2 teaspoons= 1/2 tablespoon
3 teaspoons= 1 tablespoon
2 tablespoons= 1/8 cup= 1 ounce
4 tablespoons= 1/4 cup= 2 ounces
8 tablespoons= 1/2 cup= 4 ounces
1 cup= 1/2 pint= 8 ounces
2 cups= 1 pint= 16 ounces
2 pints= 1 quart= 32 ounces
4 quarts= 1 gallon= 128 ounces


جدول تبدیل اندازه های متریک
1/8 teaspoon= .5 ml
1/4 teaspoon= 1.23 ml
1/2 teaspoon= 2.5 ml
1 teaspoon= 5 ml
1 tablespoon= 15 ml
2 tablespoons (1 ounce)= 30 ml
1/4 cup (2 ounces)= 60 ml
1/3 cup (2.67 ounces)= 75 ml
1/2 cup (4 ounces)= 120 ml
3/4 cup (6 ounces)= 180 ml
1 cup (8 ounces)= 240 ml



جدول تبدیل اندازه گیری بر اساس وزن
1/2 ounce= 14 grams
1 ounce= 29 grams
1 1/2 ounces= 43 grams
2 ounces= 57 grams
4 ounces= 113 grams
8 ounces= 227 grams
16 ounces (1 pound)= 454 grams


سایز قالبها و معادل استفاده از آن
If the recipe calls forVolumeYou can use this instead
8-inch round cake pan4 cups8x4-inch load pan; 9-inch round cake pan; 9-inch pie plate
9-inch round cake pan6 cups8 1/2x4 1/2-inch loaf; 11x7x2-inch baking pan
8-inch square baking pan6 cups11x7x2-inch baking pan; 9-inch round; 8 1/2x4 1/2-inch loaf
9-inch square baking pan8 cups9x5-inch loaf pan; 11x7x2-inch baking pan; 9-inch deep dish pie plate
11x7x2-inch baking pan6 cups9-inch round cake pan; 8-inch square baking pan; 9-inch square baking pan
9x13x2-inch baking pan14 cups(2) 8-inch square baking pans; (1) 10 1/2x15x1-inch jellyroll pan
10 1/2x15x1-inch jellyroll pan10 cups(2) 9-inch square baking pans; (1) 9x13x2-inch baking pan
8x4-inch loaf pan6 cups8-inch round cake pan; 11x7x2-inch baking pan
9x5-inch loaf pan8 cups9-inch square baking pan; 9x2-inch deep dish pie plate
If the recipe calls forYou can use this instead
8x1 1/2-inch round20x4-cm cake tin
9x1 1/2-inch round23x3.5-cm cake tin
11x7x1 1/2-inch28x18x4-cm baking tin
13x9x2-inch30x20x5-cm baking tin
15x10x2-inch30x25x2-cm baking tin
9-inch pie plate22x4 or 23x4-cm pie plate
9x5x3-inch loaf23x13x7-cm or 2 pound narrow loaf tin


علارغم همه مطالب بالا بهتون پیشنهاد می دم در صورتی که به شیرینی پزی و امتحان دستور های مختلف علاقه مندید با تهیه یک ترازوی آشپزخانه با اطمینان اون دستور رو امتحان و تجربه کنید. این پیمانه ها و مقیاسهایی که در زیر گفته شده از سایتهای معتبر خارجی گرفته شده که لینک اونها رو در انتهای مطلب قرار داده ام. اما متاسفانه با وجود همه وقت و دقت و وسواسی که برای تهیه این مطلب به خرج داده ام, در صورت مقایسه این سایتها و کلیه سایتهایی که در رابطه با تبدیل مقیاسها صحبت کرده اند, متوجه تفاوت های جزئی این اندازه ها می شیم که نیاز به داشتن یک ترازوی آشپزخانه رو موجه تر جلوه می کنه.

با این وجود در صورتی که مطالب بالا پاسخگو نبود، مقیاسهاتون رو می تونین به صورت آنلاین اندازه گیری و تبدیل کنین که برای این کار لینک زیر رو بهتون پیشنهاد می دم:
 ( Conversion Calculators )


امیدوارم براتون مفید باشه :)



16 comments:

  1. این پستتون بدرد هیچ کس نخوره بدرد من خیلی می خوره ;)
    دست گلتون درد نکنه.

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم زهرا جون
      :) قول داده بودم زودتر از این بذارم, ببخشید اگه دیر شد

      Delete
  2. لاله جون این تبدیل پیمانه به گرم و تبدیل مقیاس ها خیلی مفید و کاربردی بود ممنون.

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم معصومه جون :) چقدر خووووب

      Delete
  3. salam laleh joon
    emrouz ba paget ashna shodam , kheili jaleb o kamel o zibast ...
    omidvaram har rouz movafaghtar bashi ,
    bala tareen arzesh tanhayee , shokoufaee e estedad haast , shayad ke dar donya e por moasherat ma irouniha dar iran az een lotf elahi bikhabar mimoondi .
    paget aalieh az har nazar , khosousan keifiat e bala e sitet , axhayee herfeee o khosh aab o ranget , va lotfi ke be doostaranet neshoun midi o har commenti o bee javab nemizari ,
    omidvaram rouzi paziraye ghadam haye yek honarmand e irani dar tehran basham ,,,,
    nassim

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** نسیم جون من و شرمنده کردی با این همه لطفت
      زبونم قاصر است ولی واقعیت اینه که این لطف شماست که من و هنرمند خطاب می کنی درحالیکه خودم می دونم اینطور نیست. فقط امیدوارم بتونم در اینده بهتر از این عمل کنم.
      ممنونم از دعوتت نسیم جان, شما هم بدون یه ایرانی توی افریقا هست که خوشحال می شه
      ***اگه گذرتون به این کشور ( غنا ) خورد در خدمتتون باشه
      ... بازم ممنونم از کامنت پر از محبتت

      Delete
  4. سلام لاله جون

    با تشکر از سایت خوبتون، یه سئوال دارم : منظورتون از آرد معمولی همون آرد سبوس داره؟
    میشه کمی توضیح بدید؟


    متشکرم

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ممنونم
      نه عزیزم اینجا منظور از آرد معمولی
      All-purpose Flour
      هست که ترکیبی از آرد سخت یا سبوس دار و نرم یا بدون سبوس است

      Delete
    2. متشکرم از توضیحاتتون

      Delete
  5. وااای شما چقد خوبیییید :)
    هر کامنتی رو جواب میدین..
    دمتون گرم واقعن
    خیلی خیلی خیلی خسته نباشید

    ReplyDelete
    Replies
    1. ***ممنونم عزیزم
      سعی ام تا این لحظه همین بوده دوست خوبم و امیدوارم بتونم همینطور ادامه بدم
      :* ضمن اینکه خسته نیستم با وجود دوستان خوبی مثل شما
      بازم ممنونم از لطفت

      Delete
  6. سلام لاله جون

    مقیاسهاتو ن آمریکائیه؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام فریده جان
      بله عزیزم

      Delete
  7. سلام دوست عزیز. من یه شیرینی پز آماتور هستم.
    این وبلاگ شما و این پست را از سرچ به دست اوردم.
    من دنبال تبدیل مقیاس پیمانه و گرم بودم که اینجارو دیدم.
    خواستم بپرسم که چرا تو هر سایتی این مقیاس ها فرق داره؟ خیلی تفاوت های برگی هم هست مثلا شما نوشتین یه پیمانه آرد 225 گرم ولی در سایت دیگه ای نوشته 128 گرم.
    یه همچین تفاوت هایی مسلما تو طعم و نتیجه نهایی تاثیر میذاره.
    لطفا راهنمایی کنید. ممنون و دست شما درد نکنه

    ReplyDelete

  8. سلام دوست عزیز

    قبل از هر چیز ازتون تشکر می کنم بابت این کامنت چون من رو متوجه اشتباه تایپی ام کردید که اگه دو مرتبه مطلب رو مطالعه بفرمایید متوجه تغییری که در اون داده ام می شید
    مقدار آرد در اولین جدولی که گذاشته ام 130 گرم گفته شده که تقریبا با مقداری که شما گفتید برابره
    البته من اطلاعات زیادی در باب اندازه ها و سنجش اونها ندارم و مطالب بالا رو هم صرفا برای کمک به دوستانی که نیاز به تبدیل اندازه ها دارن ترجمه کردم اما تا جایی که اطلاعاتم اجازه میده یکی از دلایل این اختلاف اندازه ها تفاوت در سایز تولید پیمانه هاست بعنوان مثال پیمانه های امریکایی و انگلیسی یه تفاوت جزئی در مقدارهاشون دارن

    اما دوست من جدا از سایز خود پیمانه ها نحوه پیمانه کردن اشخاص هم متفاوته که می تونه کیفیت رسپی هایی که با گرم گفته شده رو تحت تاثیر قرار بده به همین خاطر همونطور که در انتهای مطلب بالا هم گفتم اگه به شیرینی پزی علاقه مندید تا جایی که براتون امکان داره یه ترازوی دیجیتال و یه ست از پیمانه ها و قاشقهای اندازه گیری تهیه کنید تا برای دستورهایی که به گرم گفته شده به مشگل برنخورید و زحمتتون به هدر نره
    موفق باشید

    ReplyDelete