مواد لازم:
تخم مرغ ٣ عدد
شکر ١٥٠ گرم
شیر ١٥٠ میلی گرم
آرد ٣٠٠ گرم
بکینگ پودر ٣ قاشق چای خوری
پودر کاکائو یا پودر توت فرنگی ( دستور در زیر ) ٣ قاشق غذاخوری
مارمالاد یا شکلات صبحانه (نوتلا) ١٢ قاشق چای خوری
تعدادی کاسه کوچک مقاوم در برابر حرارت
پیشنهاد من:
وانیل ١ قاشق چای خوری
رنده پوست لیمو ترش ١ قاشق چای خوری
٣ تا ٢ قاشق غذاخوری شیر
طرز تهیه:
حالا خمیر رو به دو قسمت تقسیم می کنیم و پودر کاکائو رو به یکی از اونها اضافه می کنیم.
نوش جان :))
تعدادی کاسه کوچک مقاوم در برابر حرارت
پیشنهاد من:
وانیل ١ قاشق چای خوری
رنده پوست لیمو ترش ١ قاشق چای خوری
٣ تا ٢ قاشق غذاخوری شیر
قبل از هر چیز قابلمه رو تا حدی که آب اون در اثر جوشیدن، به داخل کاسه ها نفوذ نکنه، آب می کنیم. اگه به میزان و مقدار آب مطمئن نیستین، می تونین کاسه ها رو داخل قابلمه گذاشته و بعد اون رو تا حدی که تا نصف یا کمتر از نصف کاسه ها رو آب بگیره از آب پر کنین.
حالا تخم مرغ ها رو کاملاً می زنیم تا حدی که به خوبی سبک شه و کف کنه. شکر رو اضافه و باز شروع به زدن مایه می کنیم.
وانیل و پوست لیموترش رو اضافه می کنیم، دوباره قدری مواد رو می زنیم تا مخلوط شن و بعد شیر رو اضافه و باز مواد رو با هم مخلوط می کنیم.
آرد و بکینگ پودر رو هم اضافه و مواد رو می زنیم تا خمیر یک دستی بدست بیاد.حالا خمیر رو به دو قسمت تقسیم می کنیم و پودر کاکائو رو به یکی از اونها اضافه می کنیم.
همونطور که در تصویر زیر می بینین با این مقدار مواد, خمیر کاکائویی خیلی غلیظ تراز خمیر ساده بود, به همین خاطر من اضافه بر مقدار گفته شده, سه قاشق غذاخوری شیر اضافه کردم تا نهایتاً غلظت هر دو خمیر به یک حد رسید.
حالا مطابق شکل قیف های شیرینی پزی رو داخل لیوان گذاشته و از هر دو خمیر در اون می ریزیم و مقدار کمی از سرش رو با قیچی می چینیم.
کاپ کیک ها رو داخل کاسه ها گذاشته و ١/٣ اون رو با خمیر پر می کنیم. ١ قاشق مربا خوری ا ز مارمالاد که بهتره قرمز رنگ باشه روی اون می دیم و بعد دوباره روی اون رو خمیر می ریزیم تا ٣/٤ کاپ کیک پر بشه.
بعد با خمیر رنگ مخالف, نقطه هایی روی کاپ کیک می دیم و کاسه ها رو داخل آب جوش می گذاریم و در قابلمه رو می گذاریم تا کاپ کیک ها برای مدت ١٥ تا ١٢ دقیقه روی حرارت بپزن. وقتی احساس کردیم کاپ کیک ها آماده اند از داخل قابلمه در آورده و روی توری سیمی خنک می کنیم.
و نهایتاً کاپ کیک های خوشگل ما آماده است.
***
نکته:
* زمان مورد نیاز پخت این کاپ کیک ها ١٥ تا ١٢ دقیقه گفته شده که با توجه به حرارت شعله و سایز کپسول مورد استفاده می تونه کمتر هم باشه. پس مراقب زمان پخت باشید تا لایه روی کیک خیلی ضخیم نشه و کیکتون لطافت خودش رو حفظ کنه. برای اینکار می تونین از یه خلال دندون کمک بگیرین و اون رو وسط یکی از کاپ کیک ها فرو کنید اگه تمیز بیرون اومد یعنی پخته و اگه نه به زمان بیشتری برای پخت نیاز داره.
* زمان مورد نیاز پخت این کاپ کیک ها ١٥ تا ١٢ دقیقه گفته شده که با توجه به حرارت شعله و سایز کپسول مورد استفاده می تونه کمتر هم باشه. پس مراقب زمان پخت باشید تا لایه روی کیک خیلی ضخیم نشه و کیکتون لطافت خودش رو حفظ کنه. برای اینکار می تونین از یه خلال دندون کمک بگیرین و اون رو وسط یکی از کاپ کیک ها فرو کنید اگه تمیز بیرون اومد یعنی پخته و اگه نه به زمان بیشتری برای پخت نیاز داره.
* توی دستور اصلی از وانیل و پوست لیموترش استفاده نشده، ولی من کمی وانیل به اون اضافه کردم و بهتون پیشنهاد می دم علاوه بر اسانس وانیل از مقدار کمی پوست لیموترش هم استفاده کنین تا عطر بهتری به کاپ کیکتون بدین.
* مقدار ٣ قاشق غذا خوری شیر به موادم اضافه کردم تا غلظت خمیر شکلاتی رو به غلظت خمیر ساده برسونم، در صورتی که شما هم با این مشگل برخوردین، شیر رو قاشق قاشق اضافه، مواد رو مخلوط کنین و در صورت لزوم قاشق بعدی رو اضافه کنین تا موادتون شل تر از خمیر ساده نشه.
* توی دستور اصلی از مارمالاد استفاده شده ولی من بعضی از اونها رو با شکلات صبحانه نوتلا آماده کردم که ترکیب خیلی خوبی شد و واقعاً از طعمش راضی بودم.
* به جای پودر کاکائو می تونین از رنگهای خوراکی یا پودر توت فرنگی استفاده کنین. برای اینکار توت فرنگی ها رو بشورین، و به شکل حلقه های باریک برش بزنین و به مدت ٣ - ٢ ساعت داخل فری که با حرارت ١٥٠ درجه فارنهایت گرم کرده این، بگذارین. بعد به مدت ٢٤ ساعت در دمای محیط نگه دارید ( یا ١٠ دقیقه در فریزر قرار بدین ) و نهایتاً در غذا ساز پودرش کنین و به مصرف انواع دسر و کیک برسونین.
* بهتره از کپسولهای کاغذی محکم و روغنی یا سلیکو استفاده کنین تا به راحتی از کاپ کیک جدا بشه.
* این مقدار مواد ١٢ عدد کاپ کیک به شما می ده.
تجربه من از این کیک:
خوب ... قطعا این کیک بخاطر تفاوت نحوه پخت, با کیک هایی که داخل فر تهیه می شن متفاوت است. ظاهر کیک بسیار عروسکی و زیبا و مزه اون به خوشمزگی بقیه کیک هاست اما بافت اون به نرمی کیک های معمولی نیست.
* توی دستور اصلی از مارمالاد استفاده شده ولی من بعضی از اونها رو با شکلات صبحانه نوتلا آماده کردم که ترکیب خیلی خوبی شد و واقعاً از طعمش راضی بودم.
* به جای پودر کاکائو می تونین از رنگهای خوراکی یا پودر توت فرنگی استفاده کنین. برای اینکار توت فرنگی ها رو بشورین، و به شکل حلقه های باریک برش بزنین و به مدت ٣ - ٢ ساعت داخل فری که با حرارت ١٥٠ درجه فارنهایت گرم کرده این، بگذارین. بعد به مدت ٢٤ ساعت در دمای محیط نگه دارید ( یا ١٠ دقیقه در فریزر قرار بدین ) و نهایتاً در غذا ساز پودرش کنین و به مصرف انواع دسر و کیک برسونین.
* بهتره از کپسولهای کاغذی محکم و روغنی یا سلیکو استفاده کنین تا به راحتی از کاپ کیک جدا بشه.
* این مقدار مواد ١٢ عدد کاپ کیک به شما می ده.
تجربه من از این کیک:
خوب ... قطعا این کیک بخاطر تفاوت نحوه پخت, با کیک هایی که داخل فر تهیه می شن متفاوت است. ظاهر کیک بسیار عروسکی و زیبا و مزه اون به خوشمزگی بقیه کیک هاست اما بافت اون به نرمی کیک های معمولی نیست.
اگه به عکس ها دقت کنین متوجه می شین روی کاپ کیک ها بر خلاف کاپ کیک های دیگه که حالت اسفنجی داره, یک لایه نازک صاف و منسجم شکل گرفته که علتش فقط به خاطر پخت اون بر اثر بخار آب است. به همین دلیل بهتره اونها رو همون روزی که تصمیم به سرو دارین تهیه کنین تا تازگی خودشون رو حفظ کنن. البته یکی از دوستان ما موقع صرف این کاپ کیک ها معتقد بودن این لایه مثل یک محافظ یا دیواره عمل می کنه و به نوعی برتری این کیک در مقایسه با کیک یا کاپ کیک های معمولی بعنوان تغذیه کودکان در مدرسه است و باعث می شه کاپ کیک, شکل و فرم خودش رو داخل کیف حفظ می کنه و به راحتی از هم نپاشه.
***
انشالله اگه فرصتی باشه یه رولت خوشگل توپ توپی هم براتون می ذارم که از حالا امیدوارم ازش خوشتون بیاد :))
***
وای ی ی ی اینا چه توپول و توپی شده :)))
ReplyDeleteمناسب پسر بچه ها .... حتما پسر گلت همه رو ترتیبش رو داد :))))
خیلی خیلی جالب بود ، به نظر من شبیه به چیز کیک شده ، البته حتما با مزه کاملا متفاوت
:))) آره گیلدا جون کلی ذوق کرده بود و عجله داشت زودتر بهش بدم بخوره
Delete**** ظاهرشم درست می گی شبیه چیز کیک شده, به هر حال مرسی عزیزم
لاله جون عالی شدند, من قبلا ساده شو امتحان کردم, اما اینا خیلی خوشگلن! حتما واسه دخترکم باید درست کنم. مرسی
ReplyDeleteممنونم ياسمين جان *** نوش جون خودتون و دختر گلتون
Deleteچه جالب
ReplyDeleteکیک بخارپز نشنیده بودم
خیلی خوشکلند
ممنونم عاطفه جون، اره منم اولين بار بود به اين سبك درست كردم
Delete:)
سلام و ممنون از اموزشهای خوبتون یک سوال داشتم وقتی در قابلمه را می گذاریم روی ان هم بخار میگیره و اب روی کاپ کیک ها میریزه درسته؟ ممنون
ReplyDeleteسلام و ممون از وبلاگ خوبتون یک سوال داشتم وقتی در قابلمه را می گذاریم روی ان هم بخار جمع میشه این بخر اب روی کاپ کیک ها جکه نمی کنه؟
ReplyDeleteسلام و خواهش مي كنم خاطره جان
Deleteراستش منم همين نگراني رو داشتم، ولي مشگلي پيش نيمد و همونطور كه مي بيني كاپ كيكها خيلي خوب شكل گرفتن
موفق باشي
***
ای خدا اینها چه ناز و گوگولی هستند . مثل همیشه عالیییییی لاله جون .
ReplyDelete
Deleteممنونم عارفه جون. توام مثل همیشه لطف داری عزیزم
***
خیلی خیلی خیلیییییییییییییییییییی عالی و خوشگل بودن لاله جونم
ReplyDeleteمن کیک رو توی دیگ همین شکلی درست کردم...اما کاپ کیک نه.....خال خالی هم با خمیر دکور درست کردم که رولت و کیک میشه و دوبار پخت و فریز می خواد و یکم دنگ و فنگ داره..ولی این ایده توپک ها خیلی آسونتر و خوشگله...حتما درست می کنم واسه بچه ها...مخصوصا پسرم...مرسی خوشگل هنرمندم
راستی اون شیر هم منو کشتوند ها :)))
***جون دلم هانیه جون
Deleteاره عزیزم این مدل خیلی راحت اماده می شه. کاکائوئیش برای مانی عزیز و شیریش برای هستی گلم** از حالا نوش جونشون باشه
بابت شیرم مرسی عزیزم از محبتها و تعریفهات
:))
Gгеat blog гight heгe!
ReplyDeleteAdditionally your web site lots up fast! What host are you the usage of?
Can I аm getting your аssocіate hyρerlink
fоr yоur host? I wish mу sіte loaded up аs
quickly аs yours lol
Here is my weblog - v2 coupon
Look into my web-site : v2 cigs discount code
thank you all for your attention, but if it's possible please send me a message on my Facebook page:
Deletehttps://www.facebook.com/AshpzyBaSbzWTrsh
چقدر عالی برای کسانی مناسب هست که فر ندارن
ReplyDeleteدستت درد نکنه
اره ليلا جون دقيقا
Deleteمرسي عزيزم
****
واي خيلي عاليه
ReplyDeleteهمين امروز فردا درست مي كنم براي پسرم
ممنون
:) ممنونم ياسمن جان
Delete*** از حالا نوش جون پسر گلت
وای خدای من چقدر گوگولی و نازن اینا
ReplyDelete*** ممنونم مونيكا جان
Deleteلاله جون چه ابتکار جالبی زدی! اتفاقا چند روز پیشا داشتم با خودم فکر می کردم که این فر اعصای دستمه! اگه یهو در دسترسم نباشه چیکار کنم؟؟؟ بهمین دلیل فکرمی کنم دستورای این طوری خیلی لازمند برای همه .خلاصه که دستای هنرمندت خیلی خیلی درد نکنه عزیزم! حتما گل پسرت هم کلی کیف کرد
ReplyDeleteممنونم شبو جان، اتفاقا الان توي وبلاگت بودم ببينم چيز جديد گذاشتي يا نه
Deleteبامدادم اره كلي هيجاني شده بود و اصرار داشت زودتر يكيش رو بهش بدم
:)
چقدر زیبا و دل نشین است ، آنچه را که دیگران میبینند ، شما خورده باشی و تمام اون احساس هایی که دیگران برای هنرنماییتان خرج می کنند از نزدیک لمس کرده باشی . آرزومند پیروزیهای روزافزونتان
ReplyDelete*** ممنونم اقاي دكتر و فرزانه عزيزم نوش جونتون،
Deleteاميدوارم همين طور باشه كه مي گين
:))
لاله جان عزیز و هنرمند
ReplyDeleteکارهای شما اینقدر قشنگ با سلیقه و البته خوشمزه هستند که دلم نیومد تبریک نگم وتشکر نکنم همیشه شاد و موفق باشید
ممنونم دوست ناشناسم
Deleteبا پيامتون بي نهايت خوشحالم كردين و اميدوارم بازم اينجا ببينمتون
*** ممنونم
خیلییییییی عالیه لاله جان ، راستش رو بگم من حوصله ی تو رو ندارم ، قشنگ معلومه که با چه دقتی روشون رو تزئین کردی عزیزم ، دست مریزاد و خسته نباشی :***
ReplyDeleteنه رزی جون منم همچین با حوصله نیستم :))) ولی کار با اینا خیلی راحت بود و بیشتر
Delete:)) برام حکم تفریح داشت
*** در هر حال ممنونم عزیزم
سلام، من دوست لیلا وبلاگ یملی لر هستم ، از طریق وبلاگش با شما آشنا شدم ، بار اوله کامنت میزارم ، گه گاهی به اینجا سر میزنم ، یه چن تا از دستوراتتونم برداشتم، چیپس خلالی رو هم درست کردم راضی ام ازش ، از این کاپ کیکا خوشم اومده ، میخوام درست کنم ، یه سوال
ReplyDeleteداشتم ، اگه بخوام ، به جای بخار پز تو فر بپزمشون شکلشونو حفظ میکنن ؟
راستی وبلاگ خوبی دارین ، موفق باشین
سلام سونا جان, من اینجا دوستای زیادی پیدا کردم که لیلا جون یکی از بهترینهای اوناست و خیلی خوشحالم شما رو هم در جمع دوستانم می بینم
Deleteراستش سونا جون این اولین باری بود که من این کاپ کیک ها رو درست کردم تجریه داخل فر رو ندارم ولی این سوال برای خود منم پیش اومده که آیا داخل فر هم همین طور توپ توپی یا خال خالی می مونه یا نه
به هر حال از اونجا که این کاپ کیک ها زودتر از کاپ کیک های داخل فر لطافتشون رو از دست می دن
دوست دارم تو یه فرصتی داخل فر هم امتحان کنم البته شاید به این زودی ها نشه ولی اگه عمری بود انشالله همین دستور یا یه دستور توپ توپی مشابه این پیدا می کنم و توی وبلاگ قرار می دم
لاله جون سلام وخسته نباشی. مثل همیشه کارت عالی ومنحصربفرد بود. میشه لطفا بگی با این مقدارمواد چند تا کاپ کیک درست کردی؟
ReplyDeleteممنون
*** ممنونم عزیزم
Deleteپارمیدا جان این مقدار مواد 12 تا کاپ به کیک به شما می ده
فکر می کردم نوشته ام ... الان اضافه می کنم :) ممنونم از یاداوریت
خیلی تمیز و زیبا دست هنرمندت درد نکنه لاله جان فوق العاده است ...مطمئنم طعمش هم مثل ظاهرش عالی و خوشمزه است . خسته نباشی
ReplyDelete*** ممنونم صفا جان خیلی لطف دارین
Deleteسلام لاله جان.
ReplyDeleteخوبی عزیزم؟
میگم منظورتون از 1پیمانه یعنی پیمانه اندازه فنجونه یا لیوان؟!
من خیلی دوست دارم این کیک رو درست کنم ولی ترازوی دیجیتالی ندارم!یا پیمانه ای که به میلی لیتر نشون بده!
میشه اندازه اینها رو به سایز فنجون یا لیوان تبدیل کنی؟! همینطور گرمی ها رو به سایز قاشق؟!
شرمنده عزیزم
آخه تازه آشپزی رو شروع کردم و هنوز از این اندازه گیرها نگرفتم!
سلام دوست عزیز
Deleteقبل از هر چیز خیلی خیلی عذر می خوام بابت این همه تاخیر در پاسخ به شما که امیدوارم من رو ببخشید
دوست خوبم قبل از هر چیز بهتون توصیه می کنم برای گرفتن نتیجه خوب از زحمتی که می کشین یه ترازوی دیجیتال و یه ست از پیمانه ها و قاشق های اندازه گیری تهیه کنید تا از هر دستوری که استفاده می کنین همون نتیجه ای رو بگیرید که از اون انتظار دارید اما تا قبل از اون شاید لینک زیر که در رابطه با مقیاسهای اندازه گیری است بتونه بهتون کمک کنه
http://sabzotorsh.blogspot.com/2012/08/blog-post_8.html
موفق باشید
راستی لاله جان اگه در قابلمه رو بدون دم کنی بذاریم آب بخار شده روی کیک نمیریزهو خرابش نمیکنه؟!!
ReplyDeleteنه عزیزم مشگلی پیش نمی یاد
DeleteMishe dakhele fer dorost kard??
ReplyDeleteسلام دوست عزيز
Deleteراستش اصل اين رسپي به همين شكل است و نمي تونم با اطمينان بگم داخل فر هم همين فرم رو حفظ مي كنه
ضمناً من و ببخشيد كه با اين همه تاخيرجوابتون و مي دم
سلام لاله خانم
Deleteممنون ازین که تمام هنرتون رو با ما به اشتراک میزارین
واقعا با سلیقه هستین .
از تزیینات و چیدمان و ظرافت در طرح و مدل شیرینی ها و غذاهاتون کاملا معلومه . .
من در حال حاظر فر ندارم اما عاشق پختن شیرینی هستم امروز این توپک های خوشکل شما رو درست کردم و به خونه ی مامان بردم همه خوششون اومد.
خودم از همه بیشتر .
باز هم ممنون.
:) سلام سارا جان
Deleteجوابتون و تو كامنت پاييني دادم
بازم ممنون و نوش جان
سلام لاله خانم
ReplyDeleteممنون ازین که تمام هنرتون رو با ما به اشتراک میزارین
واقعا با سلیقه هستین .
از تزیینات و چیدمان و ظرافت در طرح و مدل شیرینی ها و غذاهاتون کاملا معلومه . .
من در حال حاظر فر ندارم اما عاشق پختن شیرینی هستم امروز این توپک های خوشکل شما رو درست کردم و به خونه ی مامان بردم همه خوششون اومد.
خودم از همه بیشتر .
باز هم ممنون.
سلام سارا جان
Deleteممنونم از لطفت عزيزم و خيلي خوشحالم كه از نتيجه كارتون راضي بودين
نوش جونتون