کاسرول یا کسرول (casserole) یه واژه فرانسوی است و به غذاهایی گفته می شه که در ظرف هایی که در برابر حرارت بالا مقاوم هستن، طبخ و عموماً با همون ظرف سر میز آورده می شه (casserole dish). کسرول هم می تونه بعنوان غذای اصلی و هم در کنار غذای اصلی سرو شه. یکی دیگه از ویژگی های کسرول سبک طبخ این غذاهاست که معمولاً از پخت انواع گوشت و سبزیجات به همراه یه ماده نشاسته ای مثل پاستا و سیب زمینی و سطحی پوشیده از پنیر درست می شه که لازانیا، موساکا، پای چوپان و خیلی از غذاهایی که در فرهنگ غذایی ما هم جا افتاده اند از این قبیلند.
از اونجا که برای طبخ کسرول بیشتر، از سبزیجات, گوشت چرخ کرده یا مرغ استفاده می شه، یا حداقل در رسپی هایی که من سراغ داشتم اینطور بود، گرچه از نتیجه کار مطمئن نبودم ولی تصمیم گرفتم کسرولی با گوشت لقمه ای درست کنم که اتفاقاً غذای بسیار لذیذی هم از آب در اومد.
مواد لازم:
گوشت خورشتی ٥٠٠ گرم
قارچ ٢٠٠ گرم
فلفل دلمه ١ عدد کوچک
سویا سس ٣ قاشق غذاخوری
قرص عصاره گوشت یا سبزیجات ١ عدد
پیاز ٢ عدد بزرگ
سیر ٤ - ٣ حبه
نمک فلفل ادویه به میزان لازم
سیب زمینی ٥ - ٤ عدد
پنیر چدار زرد ١/٢ پیمانه
سیب زمینی ٥ - ٤ عدد
پنیر چدار زرد ١/٢ پیمانه
مواد لازم برای سس سفید:
کره ٥٠ گرم
آرد ٢ قاشق غذاخوری
شیر ٢ لیوان
طرز تهیه:
ابتدا گوشت رو با یکی از پیازها، سیر و ادویه جات لازم می پزیم تا حدی که کاملاً مغز پخت بشه و تقریباً نیم لیوان از آب اون باقی بمونه. تو این فاصله سیب زمینی ها رو حلقه حلقه و پیاز دوم رو خلال می کنیم (ترجیحاً درشت).
پیاز رو در حدی که نرم بشه و فقط کمی تغییر رنگ بده با مقدار خیلی کمی روغن سرخ می کنیم و گوشت های پخته و نسبتاً ریش شده رو به اون اضافه می کنیم. بعد سویا سس و آب گوشت (قرص عصاره) رو اضافه می کنیم. وقتی مایه جوش اومد قارچها و بعد فلفل دلمه ای رو هم اضافه می کنیم و اجازه می دیم مواد کاملاً جا بیافته و آب گوشت تبخیر بشه.
(من به خاطر علاقه زیادمون به قارچ از قارچ درشت استفاده کردم، ولی شما می تونین قارچهاتون رو خرد کنین)
در این حین که مواد در حال جا افتادن است سس سفید رو درست می کنیم. به این ترتیب که اول کره رو روی حرارت آب می کنیم، آرد رو در اون تفت می دیم و بعد شیر رو اضافه می کنیم و مرتب با ویسک یا همزن دستی هم می زنیم تا گلوله گلوله نشه و وقتی به غلظت مناسب رسید از روی حرارت بر می داریم.
آماده سازی غذا:
برای آماده سازی غذا ابتدا همه مواد رو دم دست خودمون قرار می دیم و ظرف کاسرول رو چرب می کنیم.
بعد ظرف رو به ترتیب و لایه لایه مطابق تصاویر زیر از سیب زمینی، مایه گوشتی و سس سفید پر می کنیم. آخرین لایه ها رو به ترتیب با سیب زمینی، سس سفید و پنیر چدار تمام می کنیم.
نهایتاً به مدت ١٠ دقیقه ظرف رو با سرپوش یا فویل و بعد به مدت حدوداً ٤٠ دقیقه بدون سرپوش در فر از پیش گرم شده (٣٥٠ درجه فارنهایت) قرار می دیم و غذای لذیذِ خوشمزه ما آماده است.
* با توجه به اینکه قرص های عصاره نمکی هستن مراقب اضافه کردن نمک غذا باشید.
* زمان کلی قرار گرفتن کسرول در فر از ٤٥ دقیقه تا یکساعت متغیر است و به حرارت فرتون بستگی داره، پس لطفا در اواخر پخت غذا رو چک کنید که نسوزه.
* این مقدار مواد برای ٦ - ٤ نفر است.
**** زمان کلی قرار گرفتن کسرول در فر از ٤٥ دقیقه تا یکساعت متغیر است و به حرارت فرتون بستگی داره، پس لطفا در اواخر پخت غذا رو چک کنید که نسوزه.
* این مقدار مواد برای ٦ - ٤ نفر است.
امیدوارم خوشتون بیاد
و
نوش جان :)
و
نوش جان :)
عاشق این مدل غذاها هستم ، خیلییی خوب خوشمزست ، اما اصلا نمیدونستم بهش کاسرول میگن ، دست گلت درد نکنه دوستم :*
ReplyDelete
Delete*** خواهش می کنم رزی جون
:)))))) منم عاشق غذاهایی ام که توش پنیر و سس سفید و یه عالمه کالری داره
سلام عزیزم . بسیار بسیار با سلیقه و زیبا . واقعا لذت بردم ! از نوعِ توضیحتون ، عکسها و سلیقه ی بی نهایتتون .
ReplyDeleteفقط یه سوال این غذا رو توو پیرکس نمیشه درست کرد؟
سلام نفیسه جان
Deleteچرا عزیزم ... تو هر ظرفی که قابلیت مقاومت در برابر حرارت رو داشته باشه می شه درست کرد
***ضمنا ممنون و خیلی خوشحالم که خوشتون اومده
salam manam asheghe ashpazi hastam albate weblog nadaram ama ziad webloghaye ashpazi ra mikhonam
ReplyDeleteچه وبلاگ خوشگل و عکس های خوشگل و توضیحات کامل
خیلی خیلی خوشم اومد
در آفریقا زندگی کردنتون هم جالبه
اونجا راحت هستین؟
ایشالله سلامت باشین در هر کجای این کره خاکی
سلام محبوبه جان
Deleteخیلی خوشحالم و ممنونم از لطفتون, منم مدت زمان زیادی نیست که وبلاگ خودم رو راه اندازی کرده ام ولی فکر می کنم نقطه مشترک همه ما همون علاقه است که به نوعی ما رو به هم وصل کرده
در مورد افریقا هم باید بگم مثل همه جای دنیا خوبی ها, خوشی ها و سختی های خودش رو داره, مهم اینه که چطور به اون نگاه کنیم ... در هر حال باز هم ممنونم و امیدوارم شما هم همیشه سلامت و شاد باشید
salam manam asheghe ashpazi hastam albate weblog nadaram ama ziad webloghaye ashpazi ra mikhonam
ReplyDeleteچه وبلاگ خوشگل و عکس های خوشگل و توضیحات کامل
خیلی خیلی خوشم اومد
در آفریقا زندگی کردنتون هم جالبه
اونجا راحت هستین؟
ایشالله سلامت باشین در هر کجای این کره خاکی
سلام لاله جان.دست گلت درد نکنه چه خون اب و رنگ شده و مطمئنا خوشمزه%.میخواستم بپرسم درجه فر چقدر باید باشه؟سپاسگذارم
ReplyDelete
Deleteسلام نیلوفر جان
**ممنونم عزیزم
نیلوفر جان درجه فر رو روی 350 درجه فارنهایت تنظیم کن
از یاداوریت ممنونم ... الان به متن اضافه می کنم
سلام و عرض ارادت..... کما فی السابق زیبا ، دلچسب ، پر از احساس .عکسها آنقدر طبیعی گرفته شده که اشتهای انسان را دوچندان می نماید . اما یک سئوال برای ما مطرح شد که از جواب آن دادن به آن عاجزیم.لطف فرمایید بیان نمایید.دستوری که در بالا مرقوم فرمودید چند پرس غذا را شامل میشود؟ به عبارت دیگر اگر بخواهیم در یک مهمانی از دستور فوق پیروی کنیم برای چند مهمان مناسب است؟ بنده مطمئن هستیم برای دو انسان بزرگسال و یک کودک زیاد است اما نظر فرزانه جان این نیست و میگوید بعید است که بیشتر باشد و لاله جان یادی از ما نکرده باشد.ارادتمند، همون قبلی ها
ReplyDelete:)))))))))))))))))
Deleteسلام و سپــاس
عرض کنم گاهی وقتا همون بهتر که سرت رو زیر بندازی و جوابی ندی که هر چی بگی بیشتر نشون دادی چقدر ضایع شده ای, با عرض شرمندگی این غذا برای 5 یا 4 نفر است که ما به اضافه رادیا 4 نفر بودیم ولی اون یک پرس اضافه رو با عذاب وجدانی وصف ناشدنی و به یاد همه دوستان دور و نزدیک خوردیم که شما یکی از صدر نشینان اون جدول طول و دراز بودین
**** ضمنا فرزانه جان ممنونم از اعتمادت
لاله جونم چه رنگ و رویی داره این غذا!حتما خیلی هم خوشمزه ست!اون عکس یه دونه مونده به آخری که محشره! دستت درد نکنه خانوم
ReplyDelete*** مرسی شبو جان مثل همیشه لطف داری عزیزیم
Deleteبه به ،میدونم که خوشمزه هست
ReplyDeleteآلمانی ها بهش میگند اوف لاف ، ولی نمیدونستم که اسم فرانسویش این میشه :)))
میگم هنوز باید خیلی چیزها یاد بگیرم ، همینها ا ا ا ا
این یکی از غذاهایی معتبر آلمان هست ، که بنده هم شدیدا بهش علاقه دارم ، Danke :))))
ممنونم گیلدا جووون
Deleteالبته بیشتر داریم اسامی غذاها رو به زبانهای مختلف یاد می گیریم وگرنه المانی باشه یا انگلیسی یا فرانسوی توی طعم غذا تاثیری نداره
تازه منم الان یه کلمه المانی یاد گرفتم
Danke = با تشکر از شما
به هر حال ممنونم ازت
:))))
من و دخترم از طرفداران پر و پا قرص این غذاها هستیم !!!! زیاد هم درست میکنم . کاملا خوشمزه بودنش رو میدونم . نوش جونتون عزیزم . دستت هم درد نکنه خانومی .
ReplyDeleteنوش جون خودت و دختر گلت عارفه جون
Delete*** امیدوارم هر بار درست می کنین ازش لذت ببرین
مرسی خانمی عالی بئد
ReplyDelete*** خواهش می کنم نگین جان
Deleteبه به یکی از محبوب ترین غذاهای خونه ما
ReplyDeleteدست گلت درد نکنه
*** الهي
Deleteما هم خيلي دوست داريم :)) نوش جونتون ليلا جون
:)
in ghaza aliye kash mishod ye kari konim un goosht khodesho bishtar neshun bede zire sos nare rahi hast?
ReplyDeleteسلام
Deleteجوابتون رو توی کامنت پایین دادم
azizam in ghaza aliye vali man ziyad lazaniya dorost mikonam in bar mikham in ghazaye khoshmazevo khoshgelo baraye mehmunam dorost konam in zaheresh mesle lazaniyast nemishe layeyeye akharo narikht??ya ye raveshi ke un gooshto gharch khodesho neshun bede!!!
ReplyDeleteچرا عزیزم بنا به سلیقه خودتون می تونین لایه آخر سیب زمینی رو حذف کنین ولی حتما روی گوشت رو با سس بپوشونین تا وقتی داخل فر است خشک نشه
Deleteلاله جون دست مریزاد.واقعا زیباست.مطمئنا خوشمزه هم هست.فقط با مایکروفر هم میشه درست کرد؟
ReplyDeleteسلام پرستو جان پاسختون رو توی کامنت بعدی دادم
Deleteسلام و خسته نباشید غذاتون واقعا عالیه ولی میخواستم بدونم تو ماکروفر هم میشه پخت و با چه قدرتی ؟؟
ReplyDeleteسلام پرستو جان ممنونم از محبتتون
Deleteراستش من توی مایکروویو امتحان نکرده ام اما می دونم مشگلی پیش نمی یاد و می شه اونطور هم تهیه ش کرد
شاید به کمک لینک زیر متوجه بشید از چه قدرتی باید استفاده کنید
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=cooking+casserole+in+microwave&safe=active
سلام می شه لطفا درجه حرارت فر رو بفرمایید؟
ReplyDeleteسلام نوشته م عزيزم ٣٥٠ درجه فارنهايت
Deleteمن امروز ناهار درستش کردم عالی شد. ممنون
ReplyDeleteنوش جونتون نگار جان خوشحالم كه دوست داشتيد
Delete