Saturday, December 29, 2012

شیرینی شکلاتی با طعم پرتقال

این شیرینی چند تا مزیت داره, یکی اینکه خیلی ساده و راحت درست می شه, یکی اینکه به خاطر استفاده از گاناش به عنوان کرم میانی برای مهمانی ها هم مناسب است و به اصطلاح در رده شیرینی های تر و خامه ای قرار می گیره، دیگه اینکه به خاطر ترکیب طعم پرتقال و شکلات مزه متفاوتی به خودش می گیره و مهمتر از همه اینکه مورد استقبال بچه های خامه دوست قرار می گیره :)
مواد لازم:
کره: ٢٥٠ گرم
شکر ٢٠٠ گرم
آرد ٣٠٠ گرم
پودر کاکائو ٢٠ گرم (٢ قاشق غذاخوری)
تخم مرغ ٢ عدد
وانیل ٢ قاشق چای خوری
رنده پوست یک عدد پرتقال

مواد لازم برای گاناش: 
خامه ١/٤ و ١ پیمانه
شکلات: ٣٠٠ گرم
رنده پوست یک عدد پرتقال
طرز تهیه:
ابتدا  فر رو روی ١٦٠ درجه سانتی گراد گرم می کنیم. کره رو که قبلا در دمای محیط گذاشته ایم می زنیم تا کرم مانند بشه، بعد شکر، رنده پوست پرتقال و وانیل رو اضافه و دو مرتبه می زنیم تا کاملاً با هم مخلوط بشن.
تخم مرغها رو دونه دونه اضافه می کنیم و مواد رو خوب با همزن می زنیم.
بعد آرد و پودر کاکائو رو که الک کرده ایم به مواد اضافه می کنیم و مجدداً با همزن می زنیم.
حالا مایه بدست اومده رو داخل قیف ریخته و سرش رو به اندازه یه دو ریالی یا متناسب با غلظت خمیرمون می چینیم (البته اگه یادتون بیاد یا اصلا ٢ ریالی دیده باشید) اگه احیاناً مواد به دور تا دور قیف مالید، می تونین اونها رو به کمک یه کاردک از دیواره های قیف جمع کنین و در آخر با فاصله در سینی فر که از قبل کاغذ انداختیم ... می چینیم؟ می ریزیم؟ می ذاریم؟ قرار می دیم؟ پهن می کنیم؟
من که بعد از یکساعت فکر کردنم نتونستم فعلی براش پیدا کنم شما چیزی به ذهنتون می رسه؟؟ :)))
به هر حال به مدت ١٥ - ١٢ دقیقه یا تا زمانی که شیرینی ها پخته شن داخل فر قرار می دیم.
**********
**********
برای گاناش:
اول یه عذرخواهی بهتون بدهکارم برای گاناش که خیلی وقت پیش قول داده ام یه مطلب کامل در موردش بنویسم و هنوز فرصت نکرده ام ( خصوصاً از کسایی که سراغش رو ازم گرفته اند). فعلاً در همین حد بگم که گاناشی که توی دستور اصلی این شیرینی به کار رفته به این ترتیب است که خامه رو روی حرارت قرار می دیم و همین که شروع به جوشیدن کرد و حبابهایی روی اون ظاهر شد از روی حرارت برداشته و روی شکلات خرد شده یا چیپس شکلات می ریزیم تا با حرارت خامه شکلات هم ذوب شه، بعد با هم مخلوط می کنیم و وقتی کاملاً سرد شد رنده پوست پرتقال رو هم اضافه و داخل قیف ریخته برای میان شیرینی از اون استفاده می کنیم.
اما چون رنگ اين، گاناش كمي تيره است و من ترجيح مي دادم، از كرم روشن تري استفاده كنم، بعد از سرد شدن گاناش به اندازه يكي دو قاشق يا شايد كمي بيشتر، خامه زده و سرد شده بهش اضافه كردم كه نتيجه كار مقداري متفاوت تر از روش اصلي بود و البته ازش راضي بودم ... در نهايت با رنده پوست پرتقال مخلوط و مورد استفاده قرار دادم. 
و به همین سادگی به همین خوشمزگی شیرینی شکلاتی مون آماده است.
نوش جان :))


12 comments:

  1. مرسییییییییییییی لاله جون خیلی‌ خوشمزه به نظر می‌رسه .

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** مرسي عارفه جون، جات خيلي خالي بود عزيزم

      Delete
  2. خیلی خوش عطره خانوم خوشگل ، بوش من رو مست کرد ، دو ریالی میدم 5 تا ازت میخرم ، خوبه ؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. نه رزی جون مگه ندیدی می گن یکی بخر دو تا ببر
      :))) حالا تو ام یه 5 ریالی بده دو تا بخر

      *** مرسی عزیزم

      Delete
  3. لاله عزیز چند وقتیه که خواننده وبلاگ زیباتون هستم
    خیلی با سلیقه و هنرمند هستید و براتئن آرزوی موفقیت و خوشبختی دارم
    یه سوال در مورد این پست داشتم : آیا این شیرینیها بافت نرمی دارند یا حالت بیسکویتی هستند و موندگاریشون چقدره یعنی میتونم شیرینیها رو روز قبل از سرو تهیه کنم بعد روز بعد خامه وسط اونها بگذارم

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام سیمین جان
      *** ممنونم عزیزم از لطفت منم برای شما بهترین ها رو آرزو می کنم

      سیمین جان درباره سوالت باید عرض کنم این شیرینی بافت نرمی داره ولی خیلی پف نمی کنه یعنی مثل بعضی کوکی ها وقتی داخل فر می ره در اثر حرارت پهن می شه که البته این حسنش است چون اگه بخواد پهن باشه وقتی دو لایه روی هم قرار می گیره به اضافه کرم میونش خیلی بزرگ می شه و برای خوردن سخت
      ضمن اینکه بله می تونی روز قبل آماده کنی بذاری داخل ظرف در بسته و هر وقت خواستی کرم بزنی
      البته خیلی ها شیرینی رو بیرون یخچال نگه می دارن من یه خورده وسواسم و می ذارم داخل یخچال که باز هم هیچ مشگلی نداشت و وقتی در می اوردم همون بافت نرم خودش رو حفظ کرده بود خصوصا بعد از چند دقیقه که به دمای محیط می رسید

      *** امیدوارم اگه درست کردی خوشت بیاد و خبرش رو به منم بدی

      Delete
    2. حتما" عزیزم
      ممنون از توضیحاتت

      Delete
    3. *** خواهش می کنم سیمین جان

      Delete
  4. لاله جون ، من عاشق هر چی هستم که توش پرتقال باشه
    شکلات ، بیسکویت ، کیک ، شیرینی ...... تا طعم پرتقال خیلی خوشمزه میشه
    مرسی نازنین

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم گیلدای عزیز
      *** منم هر چی تا حالا با پرتقال درست کرده ام عالی شده

      Delete
  5. لاله جونم سلام. خوبی عزیزم؟ امیدوارم سال نو رو به خوبی و خوشی شروع کنی! ... من یه چند روزی سفر بودم, الان که اومدم نمی دونی چقدر با دیدن عکس این بیکوییت خوشمزه در کنار چای حس خوبی پیدا کردم! انگار با دیدنش خستگیم در رفت! می تونم تصور چه عطر محشری داره! دست گلت درد نکنه عزیزم! خیلی چسبید

    ReplyDelete
    Replies
    1. پس رسیدن به خیر شبو جون امیدوارم خیلی بهت خوش گذشته باشه و این خوشی شروعی باشه
      *** برای یه سال پر از خیر و برکت برات
      ضمنا ممنونم عزیزم جات خیلی خالی کاش می تونستم برات بیارم تا واقعا خستگی راه از
      :* تنت در بره

      Delete