Wednesday, December 18, 2013

چیکن کوردن بلو

Le Cordon bleu  یه واژه ی فرانسوی و به معنای روبان آبی است اما خود Chicken Cordon Bleu یکی از غذاهایی است که از رستورانهای مجلل آمریکایی در حوالی سال ١٩٦٧ میلادی سرچشمه می گیره.  کوردن بلو انواع مختلفی داره و veal cordon bleu که از گوشت گوساله و ham cordon bleu که از گوشت خوک تهیه میشه نمونه ای از اونهاست.

شاید اگه تا بحال تجربه درست کردن این غذای شیک و مجلسی رو نداشته باشید فکر کنید با غذای سختی روبرو هستید, اما بهتون اطمینان می دم این غذا به همون نسبت که چشم نواز و خوشمزه است راحت و بی دردسر هم درست می شه و بهتر از همه اینکه ریخت و پاش زیادی هم نداره. پس با خیال راحت اون رو تهیه و نوش جان کنید.
من برای سهولت کار مقدارها رو بر اساس یه سینه مرغ می گم تا خودتون بتونین مواد مورد نیاز رو بر اساس تعداد نفرات تنظیم کنین.

مواد لازم:
سینه مرغ  ١ عدد
ژامبون ٢ عدد
پنیر ورقه شده ٢ برگ یا ٤ قاشق غذاخوری پنیر رنده شده *
دیژون ماستارد (Dijon mustard) یا سس خردل ٢ قاشق چای خوری 
پودر سوخاری ١ پیمانه
تخم مرغ ١ عدد
نمک فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا سینه مرغ رو به صورتی که در تصویر می بینین برش می دیم تا به این صورت دو لایه سینه مرغ برای دو عدد چیکن کوردن بلو داشته باشیم. حالا هر کدوم از سینه ها رو در حدی که بافت خودش رو از دست نده به آرامی می کوبیم.
 با مقداری نمک و فلفل هر دو طرف سینه های مرغ رو مزه دار کرده و سس خردل * رو روی اونها می مالیم.
 حالا روی هر سینه مرغ یه لایه ژامبون و یک لایه یا مقدار گفته شده از پنیر رو می ریزیم.
 بعد مطابق تصویر به آرامی سینه ها رو رول می کنیم. اگه احساس کردین سینه های مرغ به خوبی رول نشده و ممکنه از هم باز شه می تونین قسمت انتهایی اون رو با خلال دندون به هم وصل کنین. (برای من نیازی به این کار نبود).
 اگه از پنیر رنده شده استفاده کردین بهتره برای اینکه مواد از لای سینه های مرغ بیرون نریزه مطابق شکل زیر با انگشت مواد رو داخل سینه های مرغ تثبیت کنین. بعضی ها دو سر رولها رو هم به داخل جمع یا بعبارتی اون رو بقچه می کنن که این به خودتون بستگی داره و کاملا سلیقه ای است.
 حالا تخم مرغ رو با چنگال می زنیم تا یک دست بشه و رولها رو ابتدا داخل تخم مرغ و بعد داخل پودر سوخاری که طرز تهیه نوع مرغوب و خونگی اون رو در این لینک آموزش داده ام, می زنیم.
 باید تا جایی که می تونیم همه جای رولها رو به پودر سوخاری آغشته کنیم. بعد به مدت یکساعت در یخچال یا یک ربع داخل فریزر قرار می دیم تا خوب خودش رو بگیره.
 در آخر اونها رو در مقداری روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنیم تا در عین حال که سرخ می شه پخته هم بشه.
و نهایتاً چیکن کوردن بلوی ما به همین سادگی آماده است که امیدوارم از اون خوشتون بیاد.
نکته:
* پنیری که غالبا برای داخل رولها استفاده می شه پنیر سوئیسی swiss cheese است که انواع مختلفی داره و جزء پنیرهای زرد و نسبتاً سخت است و حفره هایی داخلش داره که بهش چشم: eye میگن که در واقع همون پنیر محبوب موشهای کارتونی است :) اما اگه این نوع پنیرها در دسترستون نیست می تونین از پنیر گودا یا حتی موزرلا استفاده کنید. مهم اینه که پنیر قابلیت آب شدن داشته باشه).
* بهتره علاوه بر در نظر داشتن طعم ژامبونی که استفاده می کنین رنگ اون رو هم در نظر داشته باشین تا در کنار پنیر و سینه مرغ بخوبی به چشم بیاد. (توی دستورهای اصلی این غذا از ژامبون خوک استفاده می شه)
* پیشنهاد می دم در صورتی که دیژون ماستارد در دسترستون نیست کلا اون رو حذف نکنین و به جای اون از سس خردل استفاده کنین چون طعم خیلی خوبی به مرغ می ده. (من از سس خردل استفاده کردم)
* در ورژن اصلی, چیکن کوردن بلو رو داخل روغن سرخ می کنن. اما در صورتی که مایل باشین از روغن کمتری استفاده کنین می تونین اون رو به مدت تقریبی نیم ساعت داخل فر از پیش گرم شده با حرارت ٣٥٠ درجه فارنهایت قرار بدید.
نوش جان ****

29 comments:

  1. واى لاله جون چقدر اينا چشم نوازن! آدم دلش مى خواد دستش رو دراز كنه يه تيكه برداره! دستاى گلت درد نكنه

    ReplyDelete
    Replies
    1. الهی
      *** ای کاش نزدیک بودیم تا در خدمتت بودم شبو جان

      Delete
  2. عاشق کوردن بلو هستم و همیشه دلم میخواست خونه درست کنم ، چه دستوری بهتر از دستور تو عزیزم ، خیلی خیلی عالیه ، نووووش جان

    ReplyDelete
    Replies
    1. اره رزی جون منم خیلی دوست دارم
      ایشالله اگه درست کردی خوشت بیاد و صنم جانم مثل بامداد از خوردنش لذت ببره

      Delete
  3. سلام عزیزم :واقعا زیباست و مطمئنا خوشمزه چون شما درست کردی و نهایت دقت را همیشه در کارهات بخرج می دی عزیزم ، دست گلت درد نکنه سلامت و شاد باشی .

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام فرزانه جون
      مرسی عزیزم مطمئنم محمد جانم دوست داره
      انشالله یه شب دور هم

      Delete
  4. اخ که دلم ضعف رفت ، کاش الان اینجا بود

    ReplyDelete
    Replies
    1. الهی بگردم
      :*** اینجوری نگو گیلدا
      هرچند می دونم خودت خیلی خوشمزه ترش و درست
      ♥ می کنی ولی یه آن احساساتی شدم

      Delete
  5. گشنم شد برم که امروزدرستش کنم ممنون عزیز

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم فرزانه جان امیدوارم خوشت بیاد
      :)) از حالا نوش جونت

      Delete
  6. لاله جون عالیه.... دستت درد نکنه. عکسات هم مثل همیشه عالیه. منم یکی دو تا دستورش رو از سایتای فرانسوی سیو کردم ولی هیچوقت همت نکردم درست کنم!!!! معنی های دیگه کوردن: نخ، سیم، حاشیه سکه و روبانی که علامتی یه برای افراد سطح بالای جامعه. وازه ی کوردون بلو هم به معنی آشپز در سطح بالا و حتی بین المللی هست ....آشپز عالی می شه معنی اش!!!!ا بازم ممنون عزیزم

    ReplyDelete
    Replies

    1. ممنونم عزیزم
      آره ظاهرا به اسم یه موسسه آموزشی بزرگ و جهانی در رابطه با اشپزی و مهمانداری هم مربوط می شه منتها چون اطلاعاتم ناقص است چیزی در موردش ننوشتم
      بهرحال مرسی شادی جون ایشالله زودتر همت کنی :) و درست کنی و دستورش و توی وبلاگت بذاری تا ما هم لذت ببریم
      :*

      Delete
  7. salam bebakhshid mishe az morge chark karde estefade kard.manzoram naget hast.merc

    ReplyDelete
    Replies
    1. اگه منظورتون مرغ چرخ کرده خام است بله می شه ولی دیگه چیکن کوردن بلو نیست و می شه رولت مرغ
      اما اگه منظورتون ناگت های اماده توی سوپرمارکت هاست نه اون ها نیمه اماده هستند و فقط باید سرخشون کنید

      Delete
  8. bebakshid ba naget ham mishe

    ReplyDelete
    Replies
    1. نه عزیزم پاسختون رو توی کامنت قبل دادم

      Delete
  9. ممنونم از این همه اطلاعاتی که با صبر و حوصله در اختیارمون قرار میدی لاله خانم عزیز

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش می کنم لاله جان محبت دارید

      Delete
  10. ممنونم لاله ی عزیز که انقدر با صبر و حوصله اختیاراتت و تجربیات خوبتو در اختیارمون قرار میدی

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم عزیزم ... کامنتتون دو بار اومده
      :)

      Delete
  11. سلام لاله جون عالیه ممنون میشه با گوشت گوساله یا گوسفند درست کرد؟

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      با گوشت فیله بله البته فیله گوساله بهتر رول می شه

      Delete
  12. با سلام چون ما زامبون نمیخوریم چه چیز دیگه ایی میشه جایگزین گرد

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم اصل این غذا با ژامبون هست اما اگه نمی خورید می تونید حذفش کنید یا از انواع سبزیجات مثل اسفناج پخته استفاده کنید
      البته دیگه اون موقع چیکن کوردن بلو نیست و رول مرغ گفته می شه

      Delete
  13. mer30 azizam ali bod

    ReplyDelete
  14. خیلی از شما ممنونم بخاطر دستورات غذایی جالبتون

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام مژگان جان
      خوشحالم که دوست داشتید

      Delete