تزئین و دکور کیک، یکی از کاربردی ترین مراحل تهیه کیک و شیرینی است و در عین حال برای کسایی که دوره های تخصصی شیرینی پزی رو پشت سر نگذاشته اند, جزء دشوار ترین بخش ها به حساب میاد. در واقع از اونجا که منابع آموزشی رایگانی که در اختیار ما قرار می گیره بسیار محدود و ناچیز است، آشنایی با فوت و فن های این رشته, بدون حضور در کلاس به حداقل می رسه و نهایتاً باعث می شه ارائه کیک های خونگی به تزئینات خیلی ساده و ابتدایی محدود بشه.
ولی جدا از تزئینات تخصصی، که علاوه بر دانش به مهارت هم نیاز داره، گاهی با حداقل داشته ها و دانسته ها می تونیم کیک یا غذامون رو به بهترین نحو ممکن تزئین کنیم و با این کار، نتیجه کارمون رو به زیباترین شکل ارائه بدیم. نمونه اش همین فندق های کاراملی زیباست که به سادگی و با حداقل امکانات می شه اونها رو در منزل تهیه کرد.
مواد لازم:
شکر ٢٥٠ گرم
آب سرد٥٠ گرم
گلوکز مایع ١ قاشق مرباخوری
مراحل کار:
ابتدا توضیح بدم که برای کاراملی کردن فندق نیاز داریم فندق ها رو به صورت وارونه آویزون کنیم، برای اینکار بهترین وسیله یونولیت است که تقریباً توی همه خونه ها پیدا می شه و داخل تمام جعبه های لوازم خونگی تعبیه شده. پس یک قطعه یونولیت رو مطابق شکل روی کابینت آشپزخونه یا هر سطح بلند دیگه ای قرار می دیم و برای اینکه اضافه های کارامل کف آشپزخونه رو کثیف و چسبناک نکنه از یه صفحه روزنامه یا ورق باطله کمک می گیریم.
حالا شکر، آب و گلوکز رو داخل قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دیم. زمانی که شکر کاملاً در آب حل شد زیر شعله رو کمی بیشتر می کنیم تا شربت غلیظ بشه، ترجیحاً نه با قاشق اون رو هم می زنیم و نه قابلمه رو حرکت می دیم تا شربت شکرک نزنه و اگه احیاناً اینطور شد با یه برس خیس دیواره های قابلمه رو مرطوب می کنیم.
در این حین که منتظریم شربت به کارامل تبدیل بشه، تعدادی خلال دندون رو به ته فندق ها فرو می کنیم، در حدی که هم بتونه وزن فندق و کارامل رو تحمل کنه و هم باعث نشه فندقمون از وسط دو نیم بشه.
وقتی به رنگ دلخواه رسیدیم زیر حرارت رو خاموش می کنیم و قابلمه رو برای لحظه ای داخل ظرفی که از آب سرد پر کرده ایم می گذاریم تا کارامل از حرارت بیافته و بیش از اون تغییر رنگ نده. البته باید مراقب باشیم آب ظرف به داخل کارامل نفوذ نکنه. رنگ کارامل به سلیقه خودتون بستگی داره، من از سه طیف رنگ روشن تا تیره استفاده کردم تا بتونم تفاوت رنگها رو نشونتون بدم. ولی جدا از رنگ، نکته ای که باید توجه داشته باشیم غلظت کارامل است که باید به صورت ممتد و نه چکه چکه از فندق جاری بشه.
در اینجا باید سرعت عمل داشته باشید یعنی قبل از اینکه کارامل سرد بشه فندق ها رو دونه دونه داخل شربت زده و به شکل وارونه داخل یونولیت فرو کنید تا به همون شکل خشک بشه. حتی اگه خواستین می تونین مثل سیخ کباب، هر از گاهی جهت فندق ها تغییر بدین تا کارامل کاملاً یک دست و صاف خشک نشه و به هر سمتی که میخواین پیچ بخوره که من بخاطر اینکه باید عکس هم می گرفتم نتونستم اون طور که باید سرعت عمل داشته باشم و مدل های مختلفش رو درست کنم.
در هر حال وقتی کارامل کاملاً خودش رو گرفت و سفت شد با یه حرکت چرخشی، خلال دندون رو از ته فندق در میاریم و فندق کاراملی ما برای هر نوع تزئین آماده است.
***
نکته:
* اگه خواستین کاراملتون رو تیره کنید باید کاملاً مراقب باشید نسوزه و بوی سوختگی به خودش نگیره.
* برای قرار گرفتن فندق های کاراملی روی کیک از هر نوع کرمی می تونین استفاده کنین. من از گاناش استفاده کردم ولی اگه کرم روشنی انتخاب کنین بخاطر تفاوت رنگ، کارامل خیلی بهتر و زیباتر خودش رو نشون می ده.
***
برای قالب زدن کیک می تونیم از یک قوطی کنسرو استفاده کنیم که مراحل کار رو با تصویر نشون داده ام.
***
واااااااااای لاله جون اینا خیلی خوشگل شدن! چقدر هم زحمت کشیدی! خیلی شیک و عالی شده عزیزم! من از الان بی صبرانه منتظر اون کیک خوشمزه ام که این فندق هارو روشون گذاشتی
ReplyDelete*** ممنونم شبو جان
Deleteراستش کیک زیرش کیک هویج است که انشالله تو یه فرصتی رسپیش رو با تزئینی که مناسب کیک هویج باشه می ذارم
ولی اینبار نیتم صرفا کاراملی کردن فندق ها بود که چون از این کیک تو خونه اماده داشتم روش رو کرم گاناش دادم و ازش استفاده کردم
:)) به هر حال مرسی عزیزم از کامنتت
چقدددددر خوشگل شدن دوست با سلیقه ی من ، واقعا خسته نباشی ، هم بخاطر عکسهای مرحله به مرحله ات ، هم برای توضیحاتت
ReplyDeleteعااااالی
:) ممنونم رزی جووون کاری نکردم عزیزم
Delete*** امیدوارم مفید باشه
Che zybaaaaaaa shode:):):):) kheili herfey va shyk , kheili mamnun laleh jan ke in idehaye zybato ba tozyhate kamel be eshterak migozari, mamnunnnn azizam, rasti ye soal dashtam gloguz hamine ke bara gaz estefade mikonan , chand vaght pish yek dastor bara tahye gaze esfahan peida kardam ke gloguz ehtyaj dasht vali man nemidonam Che shekli hast az koja bayad tahye konam,
ReplyDeleteMamnun va khelil kheili khaste nabashi
ممنونم سمانه جون
Delete*** خواهش می کنم عزیزم ضمن اینکه خیلی خوشحال می شم اگه به دردتون بخوره
سمانه جون فک می کنم گلوکز مایع به اسم بادکا هم شناخته بشه که همونطور که خودتم گفتی برای درست کردن گز ازش استفاده می شه ... توی ایران به راحتی می شه از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کرد و شما هم می تونی به اسم
glucose syrup یا liquid glucose
دنبالش بگردی البته اگه اشتباه نکنم
اگه به عکس ها دقت کنی اونجا که آب و شکر رو داخل قابلمه می ریزم اونچه توی قاشق است گلوکز مایع است که چیزی شبیه عسل است منتها کاملاً بی رنگ
:))
خیلی ناناز شدن یاد بادوم سوخته افتادم
ReplyDeleteمن تا حالا با فندوق امتحان نکرده بودم ولی کارامل خودش رو معمولا درست میکنم وقتی با قاشق میریزی روی فویل اینجوری شکل میگیره
ولی با فندق بامزه تر شده
دستت درد نکنه خانووم
مرســی لیلا جون
Delete:)) آره رو فویلم نقشای جالبی می شه با کارامل در آورد
تو محشری لاله..خسته نباشی...می دونم کار با کارامل خیلی مهارت و سرعت م یخواد و وقتی هم قرار باشه عکاسی کنی سخت میشه
ReplyDeleteتجربه شو واسه سبد کارامل دارم....دست هنرمندت درد نکنه
خیلی عالی و جالب بود
ممنونم هانی جووون
Deleteالبته باید اقرار کنم سبد کارامل سخت تر از این فندقاست
توام خسته نباشی عزیزم و بازم ممنونم
قابل توجه شبو عزیز (( واااااااااای لاله جون اینا خیلی خوشگل شدن! چقدر هم زحمت کشیدی! خیلی شیک و عالی شده عزیزم! من از الان بی صبرانه منتظر اون کیک خوشمزه ام که این فندق هارو روشون گذاشتی)) ما با کیک هویجی که لاله جون توضیح داد، خوردیمش ، تموم شد.محمد چقدر لذت برد. چه حالی میده ، بتونی تصویر آن چیزی را که خوردی در یک وبلاگ معتبر آشپزی ببینی.این طور نیست؟ ستاره، سیاوش و اون یکی دیگه
ReplyDelete
Deleteفرزانه جون تو که همیشه به من لطف داری عزیزم ولی نوش جون خودت, آقای دکتر و محمد عزیزم باشه
:)) به ما هم درکنار شماها بیشتر مزه داد
**** مرســـــی
فرزانه جون خیلی خیلی خوش به حالتون که می تونین این خوردنی های خوشمزه لاله
Deleteجون رو نوش جان کنین! ما که فقط می تونیم بصری لذت ببریم
شبو جان عزیزم ممنونم, منم نسبت به غذاها و دست پخت تو همین احساس رو دارم و از دیدن هنرمندی هات لذت می برم ولی واقعیت اینه که فرزانه جون و خانواداه شون مثه خودت همیشه به من لطف دارن و بیش از اونی که هست از من تعریف می کنن با اینحال شبو جان دنیا خیلی کوچیکه و منم خیلی خوشحال می شم اگه روزی عزم سفر به
Delete:) *** افریقا کنی و بتونم اینجا در خدمتت باشم
این از اون کارهای دستی شده که آدم دوست داره تهیه کنه
ReplyDeleteمنو یاد کار با شیشه انداخت ، خیلی جالب توجه بود
البته کم دردسر هم نیست ، اون هم فقط واسه خشک شدنش :))))
اي گفتي گيلدا جون
Deleteمنم وقتي درست مي كنم، يه احساس گم و ناشناخته اي دارم كه نمي تونم دقيقا وصفش كنم، يه جورايي من و ياد دوران كودكي و كاردستي، يا شايد كلاس علوم موقع درست كردن نبات يا ... مي ندازه
ای خدا چه خوشگل و گوگولی شدن . دستت درد نکنه لاله جون .
ReplyDeleteمرسي عزيزم
Delete***
salam lale joon chandin bar oomadam va comment gozashtam ama fekr konam naresideh.vaghean moshkele bozorgi shode baraye man in filtering.in fandoghha cheghadr nanazan.delam man raft barashoon.man sabad karameli baraye polombir khaily dorst kardam bebianam mitoonam inaro intorei khoshgel dar biyaram.mmamnoon azizam ke enghadr honarmandi.omdivaram in payam berese.boos boos. :)
ReplyDeleteسلام مژگان عزیزم
Deleteممنونم ازت ... می دونم مژگان جوون متاسفانه فیلترینگ ایران مشگل بزرگی شده منم دغدغه ام اینه اگه بیام ایران ایا می تونم بازم مثل حالا عکس اپلود کنم یا نه
در هر حال خودت رو اذیت نکن عزیزم همین که به یادمی ازت ممنونم
در مورد این فندقها ام مطمئن باش می تونی مژگان جون چون هم خیلی هنرمندتر از منی و هم اینکه واقعا کار ساده ای است
خیلی خوشحالم کردی
**** منم می بوسمت