Friday, November 23, 2012

کتلت روسی

مشخصه کتلت روسی اینه که از ترکیب گوشت چرخ کرده با پیاز و سیر، همراه با نون نرم شده در شیر درست مي شه. این کتلت گاهاً به صورت ساندویچ هم تهیه می شه ولی معمولاً همراه با سیب زمینی سرخ کرده یا پوره سیب زمینی و یا در کنار پاستا سرو می شه. از اونجا که بیشترین بافت این کتلت از گوشت تشکیل می شه مزه ای شبیه به همبرگر داره که اگه مایل باشید می تونین در تهیه اون با من همراه باشید:
مواد لازم: 
گوشت چرخ کرده بدون چربی یا کم چرب ٥٠٠ گرم
نان باگت یا تست ١٠٠ گرم (حدوداً ٥ - ٤ برش متوسط)
شیر نسبتاً گرم ١ پیمانه
تخم مرغ ١ تا ٢ عدد
پیاز ١ عدد بزرگ
سیر ٣ حبه
نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم
زیره سبز در صورت تمایل
طرز تهیه:
ابتدا شیر رو روی نانها ریخته تا خوب خیس خورده و نرم بشن. پیاز و سیر رو تا حدی خرد کرده و در غذاساز، چرخ گوشت یا ترجیحاً بلندر کاملاً له می کنیم. بعد مخلوط شیر و نان رو هم اضافه و دوباره دستگاه رو روشن می کنیم.
وقتی خوب مخلوط شد، مایه رو داخل ظرفی ریخته و گوشت چرخ کرده، یکی از تخم مرغ ها و نمک و فلفل و ادویه رو اضافه می کنیم و خوب با دست ورز می دیم. در صورتی که احساس کردیم موادمون چسبندگی لازم رو نداره، تخم مرغ دوم رو هم اضافه می کنیم که برای من همون یه تخم مرغ کافی بود.
نحوه فرم دادن کتلت:
هر کسی کتلت رو به نحوی شکل می ده. اونچه من از مادرم یاد گرفتم اینه که اولاً موقع شکل دادن به کتلت حوصله و وقت کافی داشته باشیم تا همه کتلت ها یک اندازه و یک شکل در بیان، و دیگه اینکه سرِ بالایی کتلت باید کمی باریک تر و تیز تر از قسمت پائینی باشه (تقریباً چیزی شبیه به تخم مرغ) که در تصویر زیر نحوه فرم دادن اون رو نشون داده ام. البته در این مورد بخصوص، چون کتلت ما روسی است ترجیحاً اون رو به سبک خودشون که معمولاً گرد است فرم می دیم.
 نهایتاً به هر روش، کتلت ها رو فرم داده، در روغن سرخ می کنیم و کتلت ما آماده است.
***
نکته:
* این کتلت باید در روغن فراوان و داغ سرخ بشه، ممکن است بخاطر بافت این کتلت که بیشتر از گوشت تشکیل شده لایه ای از آبِ گوشت کف ماهتیابه جرم بگیره که بد نیست ظرف رو عوض کنیم تا اضافه های اون به کتلتهای در حال سرخ شدنمون نچسبه.
* زیره سبز یکی از طعم دهنده های اصلی این کتلت است، من نداشتم ولی در صورتی که با طعم زیره مشگلی نداشته باشید بهتره از اون هم استفاده کنین.
* از هر وسیله ای استفاده می کنین باید مراقب باشین پیاز و سیر کاملاً له بشن تا موقع خوردن زیر دندون حس نشن. در این مورد چرخ گوشت و بلندر بهتر از غذاساز عمل می کنه. اگه بلندر ندارین با رنده خیلی ریز سیر و پیاز رو رنده کنین در حدی که پوره بشن و بعد همه مواد رو خوب با هم ورز بدین.
* با این مقدار مواد حدوداً ١٢ عدد کتلت متوسط خواهیم داشت.
نوش جان :))
لاله***

پست های پیشنهادی:
کوکوی مرغ
کوکوی لوبیا سبز
کوکوی فانتزی

41 comments:

  1. دهنم خیلی آب افتاد ، در جریان باشه لاله جان

    ReplyDelete
    Replies
    1. جون دلم *** جات خالی بود الی جون ولی مجبورم بگم بذار کم وقتایی که تو دهن ما رو
      :) آب میندازی

      *** امیدوارم درست کنی و خوشت بیاد عزیزم


      Delete
  2. salam merci hala eib nadare goshtemon charbi dashte bashe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ... سلام
      دوست من معمولاً گوشتی که برای کتلت استفاده می شه باید بدون چربی یا کم چربی باشه
      برای کتلت های معمولی خودمون که از سیب زمینی و مقدار بیشتری تخم مرغ تهیه می شه می دونم مشگلی پیش نمی یاد اگه از گوشت چرب تر هم استفاده کنیم ولی برای این کتلت مطمئن نیستم همین نتیجه رو بده
      ***

      Delete
    2. salam aleikum, these look delicious...do you have the recipe in english please? thank you, Karen Nasseri

      Delete
    3. salam :)

      you can use this Ingredients:

      500 grams ground beef
      100 grams or 4 slices of bread
      1 cup of warm milk
      1-2 eggs
      1 large onion
      3 cloves of garlic
      salt, black pepper and ground cumin
      some oil to fry

      and do the rest as i show on the pictures

      Delete
  3. لاله جونم من سر راه یه دونا نون باگت خریدم. قربونت یه دو سه تا از این کتلت های خوشمزه برام بذار لاش که دهنم آب افتاد! اگه زحمتی نیست از اون مخلفاتشم می خواستم! دستت هم درد نکنه عزیزم

    ReplyDelete
    Replies
    1. :*** باشه عزیزم فقط قربونت حالا که داری می گیری یه دوتا نون باگتم برا من بگیر
      :)))) مرســـی

      Delete
  4. لاله جون دست گلت درد نکنه مثل همیشه عالیییییییی . نوش جونتون عزیزم .

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) *** ممنونم عارفه جووون

      Delete
  5. salam man in ravesh ro az mamanam yad gereftam va dorost mikonam ama nemidonestam roosi hast,kheiliii aliii mishe,merccc :*

    Mona

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) سلام منا جان

      اصن اگه بخوای حساب کنی ماها هرچی بلدیم از مادرامون است
      ***

      Delete
  6. عالییییییییییییییییییییییی
    کاراتون حرف نداره
    چیدمان غذا و عکاسی تون هم فوق العاده است

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** ممنونم از لطفت عطیه جان

      Delete
  7. عالییییییییییییییییی
    کاراتون حرف نداره
    تزیین و عکاسی تون هم فوق العاده است

    ReplyDelete
  8. منم مثل بقیه تا این پست رو بخونم، هی آب دهنم رو قورت دادم :) عاشق کتلتم و بخصوص وقتی که یکی دیگه درست کنه، کاش همسایه بودیم. بیا لندن ، اونجا از ایران خیلی دوره :)توش جونتون...

    ReplyDelete
    Replies
    1. الهی *** کاش واقعاً نزدیک بودیم زارا جان

      ممنونم عزیزم

      Delete
  9. راستی از وقتی بجه بودم این مایه از گوشت رو ما در شمال با هاش رولت درست می کنیم و یادمه یک دستور روسی بوده و توی سایت هم دارم. همچنین در مورد سالاد از دوستم پرسیدم که گفته آره همون سالاد شیرازیه :) ولی معلوم نیست کی اول روش اسم گذاشته :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. مرسی زارا جان بابت سالاد
      و برای رولت درست می گی چون راحت فرم می گیره برای رولت خیلی خوبه, الان میام تو
      سایتت چون هرچی فک می کنم یادم نمی یاد کدوم و میگی
      **** در هر حال ممنونم

      Delete
  10. سلام و عرض ارادت......خیلی،خیلی، جذاب و هوس انگیز شده. مثل همیشه عکسهایی که میگیرید ، بسیار زیباست.اما از هر چه بگذریم ، تزیینات جانبی که شما با ذوق هنری خود اضافه میکنید ، جذابیت خاصی به دست پختتان میدهد. ضمنا فکر کنم اگر در عکس یکی به آخر از یک عدد کتلت استفاده میکردید، امکان میل کردن آن راحت تر میشد.ما با یک کتلت امتحان کردیم خیلی چسبید.فکر کنم خوردن سه تایی آن خیلی مشکل باشه.
    ضمنا شبو جون عزیز، ما نون باگت هم نخریدیم و از این کتلتهای خوشمزه خوردیم.جات خیلی خیلی خالی بود.از این به بعد مسئولیت ما سنگین تر میشه. باید جای شما هم از دست پخت لاله جون بخوریم.من قول میدم این وظیفه خطیر را برای هنرنمایی بعدی لاله جون انجام بدم. ارادتمند

    ReplyDelete
    Replies



    1. :) ســـلام
      من الان دارم با کی صحبت می کنم؟ فرزانه جان؟ آقای دکتر؟ هر دو؟ هیچ کدام؟
      به هر حال باید بگم بابت عکس ها ممنون, مثل همیشه لطف دارین
      ولی بابت عکس یکی مونده به آخر, قبول نیس چون هم تقلب کردین هم قانون کپی رایت و رعایت نکردین و هم اینکه این مسابقه یه نفر برنده داشت اونم همسر بنده بود که
      :)))))زودتر این ایراد رو گرفت
      بابت شبو جانم باید بگم به جای اینکه دلش و بسوزونین دنبال این باشین یه جوری از
      :))) دست پخت خودش بخوریم که خیلی معرکه است البته به شرط اینکه منم شریک کنین
      ***

      Delete
    2. نوش جون تون فرزانه جون. امیدوارم همیشه جمع تون جمع و محفل تون گرم باشه. امیدوارم در خارج از دنیای مجازی, روزی بشه که یا من پیش لاله جون برم یا لاله جون بیاد پیش من و بتونیم کنار هم بشنیم, هی خوردنی های جورواجور و خوشمزه درست کنیم و هی گپ بزنیم./ لاله جونم ممنونم از لطفت عزیزم

      Delete
    3. ممنونم شبو جان
      آرزوی بزرگی نیست عزیزم دنیا خیلی کوچیک تر از این حرفهاست, با این وجود منم
      امیدوارم روزی تو و چند تا از دوستای دیگه ام رو اینجا ببینم و در خدمتتون باشم
      ***

      Delete
  11. لاله جون من هم از همین ترکیب استفاده میکنم ، فقط گاهی پودر سوخاری میریزم
    به قول هانی جون ، بسیور بسیور لذیذ ز ز ز ز ز

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) به قول هانی جون بسیور بسیور ممنون

      *** آره درست می گی, با پودر سوخاری ام خوشمزه می شه

      Delete
  12. عاااالیه عزیز دلم ، خسته نباشی ، من گاهی اوقات همبرگر با این روش درست میکنم ، نمیدونستم که اسمش کتلت روسی هست ؛ ممنون از آگاهی دادن عزیزم

    ReplyDelete
    Replies
    1. *** نوش جونتون رزی جون

      Delete
  13. ای جانم لاله جون با این کتلتهای روسی.:) بالاخره امشب این یه دونه غذا را دیدم.یک عکس هم از فندق تزیین شده دیدم.لاله جون نمی دونستم این نوع کتلت روسی است اخه من مامان همیشه فقط نان خیس شده با شیر در کتلتش میزد با جعفری خرد شده اصلا سیب زمینی استفاده نمی کرد.من هم خیلی این مدل را بیشتر دوست دارم .ممنون که مثل همیشه عکس ,دیزاین و همه چی عالیست.همین جا از اون فندق بامزه هم تعریف کنم که میترسم بخوام برم تو صفحه خودش نتونم وارد شم.اخه این فندقها چزا انقدر بامزه هستند:)) .خیلی خیلی خوشم امد ازشون.و زاست میگویی کار با کارامل خیلی سخته و سرعت میخواد من یکمی در درست کردن سبد برای پلمبیر ماهر شدم این دفعه از اینا هم درست میکنم و کلی پز میدم.:) <3.ممنون دوست خوب و باسلیقه من. .پسر نازنین گل ما را ببوس.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) سلام مژگان جان, خوشحالم که اینجا می بینمت
      مژگان جان فکر می کنم درست کردن فندق کاراملی خیلی ساده تر از سبد کارامل باشه, و حالا که تجربه سبد کاراملی رو داری خیلی راحت از پس فندقها بر میای. به هر حال امیدوارم اگه درست کردی خوشت بیاد
      بازم ممنون ... شما هم سلام به خانواده برسون

      Delete
  14. khaste nabashid baraie kotlete rosi che goshti baiad begirim?gosale gosfandi bare?merci

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام عزیزم
      مهم کم چرب بودن گوشت است و می تونین از هر گوشتی که معمولا استفاده می کنین استفاده کنین
      چون گوشتای گوسفندی اینجا سفت است من خودم معمولا از گوشت گوساله استفاده می کنم ولی شاید اگه ایران بودم برعکس بود
      ***

      Delete
  15. bebakhshid chan ta kotlet az in mavad khahim dasht?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) خواهش می کنم
      همونطور که بالا ام گفته ام با این مقدار مواد حدودا 12 تا کتلت متوسط خواهیم داشت
      البته باز تاکید می کنم متوسط :)) *** خصوصا چون در این کتلت از سیب زمینی استفاده نمی شه بافتش شبیه همبرگر است و خودش رو جمع می کنه
      البته امروز جایی خوندم بهتره وسط کتلت رو با انگشت یه تورفتگی ایجاد و بعد سرخ کنیم
      ایده جالبی است و باعث می شه کتلت خودش رو جمع نکنه ... من هنوز فرصت نکرده ام امتحان کنیم ولی اگه شما امتحان کردین خوشحال می شم اگه منم در جریان بذارین
      ممنون

      ***

      Delete
  16. لاله جون ممنونم منم این غذا رو درست می کنم و پسرم دوست داره.

    چه جالب لنگه بشقاب زیبات رو منم دارم.

    شاد باشی

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) ممنونم نگین جان پس هم سلیقه ایم
      نوش جون خودتون و پسر گلتون باشه
      *** شمام همینطور

      Delete
  17. in ghaza ham bayad khoshmaze bashe.merc az shoma laleh jan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ممنونم عزيزم، اميدوارم درست كنين و ازش لذت ببرين

      Delete
  18. خوشمزه بود
    مرسی

    ReplyDelete
    Replies
    1. خواهش مي كنم عزيزم
      نوش جان

      Delete
  19. سلام
    من این کتلت رو درست کردم و با وجودی که از زیره استفاده نکردم ولی خوشمزه شد.
    ممنون از شما

    ReplyDelete
    Replies
    1. سلام آناهیتا جان
      خیلی خوشحالم که دوست داشتید و ممنونم از اینکه اطلاع دادید
      نوش جان

      Delete